25 aprilie 2024

Dâmboviţa – Luptătorii de la Intervenţie Rapidă, în misiune!

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiPOLIŢIA DÂMBOVIŢEANĂ, LA DATORIE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

Pe parcursul acestei săptămâni, poliţiştii dâmboviţeni au continuat acțiunile pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi a patrimoniului cetățenilor, precum şi pentru un trafic rutier în siguranță. Totodată, au fost desfăşurate activităţi suplimentare pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea criminalităţii economice şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat, în perioada 18-21 mai a.c., 16 filtre şi 6 razii şi controale.

Peste 400 de poliţişti au acţionat, în cele patru zile, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei civice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

În urma acţiunilor, au fost constatate 17 infracţiuni, din care 16 în flagrant delict.

Din totalul infracţiunilor, 5 au fost judiciare şi 10 contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost aplicate 760 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 126 000 de lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 135 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 12 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat în stradă, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 600 de amenzi pentru încălcări ale normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 252 pentru exces de viteză.

Ca măsură complementară, au fost reţinute 26 permise de conducere şi retrase 30 de certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial