19 martie 2024

Dâmbovița – Între 16 – 22 iulie, mesaje test prin Sistemul RO-ALERT

Webp.net-resizeimage-25În perioada 16- 26 iulie, în intervalul orar 09:00 – 12:00, la nivelul județului Dâmboviţa, va avea loc o nouă rundă de testări ale Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT, astfel:

  • 16 iulie – zona oraş Titu
  • 17 iulie – zona: Şelaru, Răscăieţi, Corbii Mari
  • 18 iulie – zona: Cobia, Lucieni, Văcăreşti, Comişani, Bucşani, Băleni, Nucet, Perşinari, Raciu, Gura Şuţii, Dragodana, Gura Foii, Găeşti, Mogoşani, Mătăsaru, Produleşti, Sălcioara, Cornăţelu, Dobra, Conţeşti
  • 19 iulie – zona: Vişina, Petreşti, Ulieşti, Răcari, Cornăţelu, Bilciureşti, Bucşani, Băleni, I.L.Caragiale, Cobia, Dragodana, Lucieni
  • 22 iulie – zona: UAT situate la limita judeţului
  • 23 iulie – zona: tot judeţul
  • 24 iulie – zona: tot judeţul
  • 26 iulie – zona: tot judeţul

Această activitate de testare, care se desfăşoară la nivel naţional şi judeţean, are scopul de a examina funcţionarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone.

Telefoanele configurate pentru recepția mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa următorul mesaj: „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”.

Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile.

Pentru a primi mesajele transmise de IGSU și structurile sale teritoriale, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare.

Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Basarab I” asigură opinia publică că este asupra necesar și util derularea activităților de testare a sistemului.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial