25 aprilie 2024

Dâmboviţa – Infracţiuni în afacerile cu lemne

lemnAcţiuni ale poliţiştilor pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

În perioada 14 – 20 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul formaţiunilor de profil, au acționat pe raza judeţului Dâmbovița pentru depistarea şi sancţionarea ilegalităţilor din domeniul silviculturii.

Activităţile au constat în verificarea circuitului parcurs de la tăiere la prelucrarea şi comercializarea lemnului, fiind efectuate controale în teren, precum şi asupra tuturor documentelor existente.

Din numărul total al controalelor, 25 au fost efectuate în fondul forestier şi 25 pe drumurile publice, pentru verificarea legalităţii transportului de material lemnos, fiind controlate 92 de vehicule.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 106 sancţiuni contravenționale, în valoare de 24.530 de lei şi au constatat 3 infracţiuni, dintre care două la Legea 46/2008 privind Codul Silvic.

Ca măsura complementară, poliţiştii au dispus ridicarea în vederea confiscării a 8.10 m³ de material lemnos tăiat ilegal sau a cărui provenienţă nu a putut fi justificată.

La acțiuni au participat și reprezentanții altor instituții cu atribuții în domeniul silviculturii.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial