20 aprilie 2024

Dâmboviţa – Echipajele de poliţie, acţiuni de FORŢĂ în stradă!

www.mariusbuga.ro_images_mpolPeste 7 800 de ţigarete confiscate în urma unei acţiuni a poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţlor ce se comit în domeniul comerţului cu produse accizabile.

Astfel, au fost controlate 19 societăţi comerciale, în cadrul cărora au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare de 12 500 de lei.

De asemenea, în urma neregulilor descoperite, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării bunuri căror valoare se ridică la 7 860 de lei (7 840 de ţigarete, băuturi alcoolice, cereale, legume şi fructe).

În urma controlului efectuat la o societate comercială din localitatea Cojasca, poliţiştii au constatat că administratorul acesteia a expus spre vânzare 5 perechi de pantofi sport, ce purtau însemnele unei mărci înregistrate, fără să deţină documente justificative privind autenticitatea produselor.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, iar bunurile au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

www.mariusbuga.ro_images_radarNerespectarea regimului legal de viteză, sancţionată cu promptitudine de poliţiştii rutieri

Poliţiştii rutieri, în colaborare cu structurile de ordine publică, au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive, precum şi pentru salvarea de vieţi şi asigurarea fluenţei traficului.

Poliţiştii au fost prezenţi în stradă, folosind aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în „cascadă”, pentru depistarea şi tragerea la răspundere a conducătorilor auto care încalcă regulile rutiere şi circulă cu viteză neregulamentară.

Astfel, au fost constatate 4 infracţiuni şi aplicate 495 de sancţiuni contravenţionale.

301 şoferi au fost sancţionaţi întrucât conduceau cu viteză excesivă, iar 54 pentru neportul centurii de siguranţă.

De asemenea, 21 de pietoni şi biciclişti au fost amendaţi pentru abaterile comise.

Ca şi măsură complementară, poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere, din care 5 pentru nerespectarea regulilor de circulaţie privind depăşirea, şi au retras 13 certificate de înmatriculare.

www.mariusbuga.ro_images_politiePeste 160 de poliţişti au desfăşurat activităţi suplimentare pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au desfăşurat şi alte activităţi specifice muncii de poliţie, respectiv 34 de controale şi 14 filtre.

În urma acţiunilor, au fost constatate 15 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 8 în flagrant delict.

Poliţiştii au depistat 15 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care trei au fost reţinute şi două arestate.

De asemenea, au fost aplicate 381 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 63 000 lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, şi 11 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au desfășurat activități, în urma cărora au aplicat 314 sancțiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 129 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 2 pentru consum de alcool.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 17 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial