28 martie 2024
Dâmboviţa – Discuţii despre virusul pestei porcine africane (PPA)

Dâmboviţa – Discuţii despre virusul pestei porcine africane (PPA)

pestaMINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL DÂMBOVIŢA

INFORMAȚIE DE PRESĂ

Pentru a monitoriza eficient apariția unor focare ale virusului pestei porcine africane (PPA) în județul Dâmbovița și pentru a mobiliza acțiunea comună, conjugată a autorităților publice și ale administrației publice locale, a avut loc ședința extraordinară a Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB).
S-a analizat și dezbătut suplimentarea și completarea Planului de Măsuri al CLCB Dâmbovița pentru supravegherea și combaterea PPA la porcii domestici și porcii mistreți, s-a actualizat componența nominală a CLCB și s-a accentuat rolul pe care fiecare din membrii CLCB să-l exercite în supravegherea respectării dispozițiilor și normelor legale adoptate.
Discuțiile purtate au evidențiat necesitatea implicării în condițiile legii, a unităților locale de sprijin (USL) din toate localitățile județului, pentru luarea tuturor măsurilor preventive impuse, pentru urmărirea punctuală a planului de măsuri adoptat de CLCB Dâmbovița.
S-a menționat necesitatea informării permanente pe toate canalele, a populației, asupra efectelor virusului PPA, cu precizarea expresă că virusul nu afectează sănătatea umană și că în județul Dâmbovița nu există identificat nici un focar al virusului.
Compartimentul de comunicare

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial