25 aprilie 2024

Dâmboviţa – Dezastru pe şantiere! Ce au descoperit inspectorii ITM!

muncitorCOMUNICAT DE PRESĂ

CAMPANIE CONSTRUCȚII – SECURITATE ȘI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ

În luna aprilie 2016 a fost organizată acțiunea privind verificarea modului de respectare a normelor de securitate și sănătate în muncă în domeniul construcțiilor.

Această campanie a fost inițiată ca urmare a numeroaselor evenimente soldate cu vătămări corporale grave și chiar decese produse în activitățile de: reabilitare rețele edilitare de apă–canal, din cauza surpărilor de maluri sau la anveloparea termică a blocurilor de locuințe, la utilizarea schelelor, precum și în alte activități specifice domeniului construcții.

Ca obiectiv specific, au fost vizate șantierele temporare și mobile în care se desfășoară lucrările de săpături sau lucrări la înălțime, pe schele.

În această campanie au fost verificați 23 de angajatori la care s-au constatat 48 de deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere și s-au aplicat 44 de avertismente și amenzi în valoare de 15500 de lei.

Ca neconformități întâlnite, amintim:

-în plan organizatoric a activităților – lipsa planului de prevenire și protecție bazat pe evaluarea riscurilor, în special pentru zonele cu risc ridicat;

-referitor la amenajarea locurilor de muncă – lipsa marcărilor și întreținerilor căilor de acces și de circulație.

Această acțiune se va desfășura și în perioadele următoare, scopul fiind acela de conștientizare atât a angajatorilor cât și a lucrătorilor în ceea ce privește respectarea prevederilor legale privind securitatea și sănătatea în muncă și diminuarea consecințelor sociale și economice în domeniul construcțiilor.

Inspector şef

Nicolae Popa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial