24 aprilie 2024

Dâmboviţa – De ce au fost mobilizaţi atâţia poliţişti în trafic

Webp.net-resizeimage (2)În urma unei acțiuni desfășurate, polițiștii rutieri au constatat 3 infracțiuni, au aplicat 509 sancțiuni contravenționale și au reținut peste 40 de permise de conducere.

Poliţiştii rutieri din Dâmbovița au acționat pe raza județului pentru prevenirea accidentelor de circulaţie și creșterea gradului de siguranță a cetățenilor în timpul deplasărilor pe drumurile publice.

Poliţiştii au constatat 3 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 509 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 200.512 lei.

Astfel, polițiștii au sancționat 217 șoferi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 84 pentru neportul centurii de siguranță, 23 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, 9 pentru lipsa rovinietei și 6 pentru depășiri neregulamentare.

Alte 6 sancțiuni au fost aplicate pentru defecțiunile tehnice constatate la autovehicule, 18 pentru opriri neregulamentare, 7 pentru nerespectarea legislației privind efectuarea lucrărilor în carsabil și 3 pentru comerț stradal.

De asemenea, 18 şoferi au fost amendaţi pentru nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 4 pentru încălcarea prevederilor H.G. 69/2012 privind transporturile rutiere și 3 pentru nerespectarea legislației privind transportul persoanelor în regim de taxi și în regim de închiriere.

Totodată, 45 de pietoni, bicicliști și căruțași au fost amendați pentru abaterile comise în trafic.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 43 de permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare și două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Exemplu:

Reprezentanții unei societăți comerciale din Câmpina au fost depistați de polițiști în timp ce executau lucrări de branșament la rețeaua de gaze pe raza orașului Pucioasa, activități ce implicau restricționarea traficului rutier.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că agentul economic nu deținea aviz din partea poliției, iar lucrările nu erau semnalizate corespunzător.

S-a procedat la sancționarea contravențională a societății comerciale, în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial