25 aprilie 2024

Dâmbovița – Ce nereguli s-au descoperit la mai multe obiective de pază

www.mariusbuga.ro_images_poltAcțiune a polițiștilor de ordine publică pe linie de pază

În perioada  26 martie – 08 aprilie a.c., poliţiştii de la ordine publică din Dâmbovița au acţionat pe raza județului pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului deţinătorilor de valori, furnizorilor de utilități şi societăților comerciale, precum și pentru îmbunătăţirea modului de executare a serviciului şi sporirea vigilenţei personalului de pază şi protecţie.

De asemenea, acțiunile de control au avut ca obiectiv și informarea factorilor responsabili din cadrul unităților cu privire la necesitatea adoptării cerinţelor minimale de securitate.

Poliţiştii au controlat 51 de obiective și 7 autospeciale destinate transportului de valori monetare, fiind aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.000 de lei.

www.mariusbuga.ro_images_polmInfracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, reținute în sarcina unor bărbați

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmbovița au oprit în trafic, pe raza municipiului Târgoviște, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autovehiculul condus era radiat din circulație.

De asemenea, un bărbat de 37 de ani este cercetat de polițiștii din Pucioasa după ce a fost surprins la volanul unui autoturism, deși avea permisul de conducere anulat.

Pe numele celor doi, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracțiunilor de punere în circulație ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat.

www.mariusbuga.ro_images_politieIndisciplina bicicliștilor, sancționată de polițiști

Polițiștii de la rutieră, sprijiniți de efective de ordine publică, au acționat pentru identificarea și sancționarea bicicliștilor care nu respectă normele rutiere.

Astfel, au fost aplicate 416 sancțiuni contravenționale, dintre care 206 pentru abaterile comise de bicicliști.

Vă informăm că, în perioada ianuarie-martie 2018, pe raza județului Dâmbovița, indisciplina bicicliștilor a determinat producerea a 11 accidente de circulație, soldate cu rănirea ușoară a 11 persoane.

Fiți responsabili ! Respectați normele rutiere atât pentru siguranța dumneavoastră cât și a celorlalți participanți la trafic!

Vă reamintim că nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice  de către cei care se deplasează cu bicicleta atrage sancționarea contravențională cu  6-8 puncte amendă.

www.mariusbuga.ro_images_vacaCOMUNICAT DE PRESĂ

Poliţia dâmboviţeană vine în sprijinul cetăţenilor cu o serie de sfaturi utile pentru prevenirea şi combaterea furturilor de păsări şi animale

În mediul rural, furturile de păsări şi animale au o pondere mai mare, comiterea acestor infracţiuni fiind  facilitată  de o serie de vulnerabilităţi, printre care lipsa de preocupare a proprietarilor în ceea ce priveşte asigurarea gospodăriilor, inexistenţa pazei comunale, a iluminatului public.

Astfel de infracţiuni sunt şi consecinţa faptului că animalele sunt lăsate la pășunat pe câmp, fără supraveghere, în special pe timpul nopții și la distanțe mari de locuință, iar proprietarii acestora nu iau măsuri de asigurare a pazei.

Furturile de păsări sunt adeseori săvârşite de infractori nespecializaţi, iar prejudiciul este destinat, de cele mai multe ori, propriului consum.

Furturile de animale implică un efort mai mare de organizare şi premeditare din partea infractorilor din cauza dificultăţilor de transport, prelucrare şi comercializare a cărnii.

Pentru ca bunurile dumneavoastră să nu cadă în mâna infractorilor, poliţia dâmboviţeană vă adresează următoarele recomandări  :

Pe cât posibil, în timpul nopţii, asiguraţi iluminatul zonelor unde lăsaţi animalele şi păsările (grajduri, coteţe).

Pe parcursul nopţii sau chiar şi ziua, îndeosebi în situaţia în care plecaţi de la domiciliu, asiguraţi cu sisteme de închidere (lacăte, zăvoare etc.) uşile grajdurilor sau anexelor gospodăreşti unde ţineţi animale şi păsările.

Animalele şi păsările lăsate nesupravegheate pe păşuni, izlazuri sau pe marginea drumului constituie o pradă uşoară pentru hoţi. Nu le creaţi această posibilitate!

Evitaţi amplasarea grajdurilor sau adăposturilor de animale şi păsări la distanţe mari de locuinţă sau în locuri izolate, fără să asiguraţi paza acestora.

Nu permiteţi accesul în gospodărie a vânzătorilor ambulanţi sau a celor ce se recomandă a fi cumpărători de animale, păsări sau de produse agricole.

Dacă v-aţi hotărât să vindeţi un animal sau o pasăre, nu le oferiţi în schimbul unor promisiuni (cu atât mai mult unui străin); încasaţi banii în momentul vânzării.

Când plecaţi de acasă, rugaţi vecinii sau rudele apropiate să vă supravegheze curtea şi locuinţa.

Unul sau doi câini de pază vă pot scuti de multe neplăceri.

 

 

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial