20 aprilie 2024

Dâmboviţa – Ce măsuri de ultimă oră a luat poliţia!

jaft4ÎN SERVICIUL COMUNITĂȚII, DE CRĂCIUN

 Peste 500 de poliţişti vor fi la datorie, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în liniște și siguranță.

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița este la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Astfel, peste 170 poliţişti vor acționa zilnic, suplimentar faţă de efectivul curent de ordine şi siguranţă publică, având ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor care acționează în această perioadă, aproape 120 sunt de la structurile de ordine publică, circa 30 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

De asemenea, aproape 80 de patrule de siguranţă publică, pedestre şi auto, vor acționa, zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Totodată, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative și asigurarea fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi 15 autospeciale, dintre care 11 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Poliţiştii de la transporturi vor patrula, zilnic, pe trenurile de călători, precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată.

hottvCOMUNICAT DE PRESĂ

Pentru a avea sărbători liniștite și fără evenimente neplăcute,poliţiştii vă recomandă să vă protejați bunurile din locuinţă.

Asiguraţi-vă locuinţa cu uşi solide, metalice sau confecţionate din materiale rezistente care să fie prevăzute cu încuietori sigure.

Dacă locuiţi la casă sau în apartamente situate la parter, etajul 1 sau la ultimul etaj, este recomandat să protejaţi ferestrele şi balcoanele cu grilaje metalice,

solide, ale căror console să fie încastrate în zid, iar spaţiile din bare să fie de dimensiuni mici.

Dispunerea unui vizor şi a unui sistem de iluminat-exterior propriu poate fi benefic pentru siguranţa locuinţei dumneavoastră.

În cazul în care aţi pierdut cheile ori constataţi că încuietorile sunt blocate prin introducerea de corpuri străine (beţe de chibrit, sârme) procedaţi de îndată la înlocuirea acestora.

Evitaţi să lăsaţi cheile de la intrarea în locuinţă în locuri „tradiţionale”(sub ştergătorul de la uşă, într-un ghiveci din apropierea locuinţei ori în cutia poştală).

Manifestaţi prudenţă sporită faţă de necunoscuţii care sună la uşă invocând diverse pretexte(comercianţi ambulanţi, persoane care solicită să dea un telefon urgent sau cer un pahar cu apă).

Atunci când un necunoscut pretinde că reprezintă o instituţie prestatoare de servicii(gaze, apă, telefonie, deratizare)solicitaţi şi verificaţi cu atenţie legitimaţia de serviciu înainte de a-i permite accesul în locuinţă; un astfel de document trebuie să fie vizat periodic, să nu aibă modificări sau ştersături, iar liniile ştampilei de pe fotografie să coincidă cu cele ale ştampilei de pe fila pe care este lipită.

Evitaţi să expuneţi în mod excesiv, în interiorul locuinţei, bunuri sau obiecte de valoare.

Instruiţi-vă copiii să evite discuţiile cu persoane necunoscute, îndeosebi cu cei care afirmă că vin din partea dumneavoastră, să refuze orice ofertă a acestora şi să păstreze cu grijă cheia de la locuinţă.

Nu postaţi pe reţelele de socializare mesaje din care să reiasă că sunteţi departe de casă, întrucât acest lucru poate constitui o invitaţie pentru hoţi!

hotif1Acţiuni pentru prevenirea actelor de comerţ ilicit

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 43 Poliţie Rurală Butimanu au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul comerţului, precum și pentru reducerea riscului rutier.

Astfel, poliţiştii au controlat 5 agenţi economici și au verificat 25 de autovehicule și 36 de persoane.

În urma neregulilor descoperite, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 de lei, dintre care 3 pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1991 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite și 18 pentru încălcarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G. 195/2002.

De asemenea, polițiștii au confiscat 300 de țigarete și 3 litri de băuturi alcoolice pentru care nu existau documente justificative de proveniență.

Acțiuni pentru siguranța pietonilor

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi cei de la Formaţiunea Rutieră Găeşti au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, în special a celor produse pe fondul indisciplinei pietonale.

Poliţiştii au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 112 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.200 de lei.

Din totalul amenzilor, 8 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind normele de conviețuire soacială, ordinea și liniștea publică.

De asemenea, 102 pietoni au fost amendați după ce au fost depistaţi în timp ce traversau drumul public prin loc nepermis sau se deplasau pe partea carosabilă deşi aceasta era prevăzută cu trotuar.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 5 permise de conducere.

Exemple:

Polițiștii au depistat trei bărbați în timp ce conduceau pe raza județului autoturisme ale căror autorizații provizorii de circulație erau expirate.

Pe numele lor au fost întcmite dosare penale pentru comiterea infracțiunii de punere în circulație ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial