20 aprilie 2024

Dâmboviţa – Ce face Garda Forestieră? Hoţii de lemne îşi fac de cap în continuare!

4gardaAcţiuni ale poliţiştilor pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

În perioada 17 – 21 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul formaţiunilor de profil și al reprezentanților instituțiilor cu atribuții în domeniu, au acționat pe raza judeţului pentru depistarea şi sancţionarea ilegalităţilor din domeniul silviculturii.

Activităţile au avut ca scop combaterea faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos, apărarea fondului forestier naţional, a integrităţii acestuia şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită şi a evaziunii fiscale, precum şi protecţia mediului înconjurător.

Astfel, au fost efectuate 116 controale, dintre care 5 în fondul forestier, 27 în locurile de depozitare și comercializare a materialului lemnos şi 84 pe drumurile publice, fiind verificate 352 de autovehicule destinate transportului de material lemnos.

În urma neregulilor constatate, poliţişii au aplicat 1.093 de sancţiuni, în valoare de 177.140 de lei şi au constatat 22 infracţiuni, dintre care două la Legea 46/2008 privind Codul Silvic.

Ca măsura complementară, poliţiştii au dispus ridicarea în vederea confiscării a 38,98 m³ de material lemnos tăiat ilegal sau a cărui provenienţă nu a putut fi justificată.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial