18 aprilie 2024

Dâmboviţa – Aproape 300 de călători, descoperiţi fără bilet în tren

trenpAcţiuni ale poliţiştilor de la transporturi

Întrucât unii dintre cetăţeni au ales să circule cu trenul în perioada sărbătorilor pascale, Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Dâmboviţa a intensificat activitățile pentru menținerea ordinii și siguranței publice, precum și pentru prevenirea și combaterea călătoriilor frauduloase.

Astfel, în perioada 23 aprilie – 02 mai a.c., polițiștii au desfășurat acțiuni punctuale în trenurile de călători care circulă pe magistralele de cale ferată și pe liniile adiacente, precum și în stațiile de cale ferată.

Polițiștii de la transporturi au acționat pentru prevenirea și combaterea călătoriilor frauduloase, a faptelor antisociale, precum și pentru creşterea gradului de siguranţă al călătorilor.

Zilnic, în cadrul acțiunii, au fost angrenați, în medie, 27 de polițiști, care au patrulat în 77 de trenuri de călători și în 27 de stații și triaje.

În cadrul acţiunilor efectuate, a fost constată o infracţiune de natură economică şi au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, dintre care 16 la Legea 61/1991 (pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice), 10 la H.G. 203/1994 pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române, 4 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și 9 la alte acte normative.

Totodată, au fost identificați 287 de călători care circulau fraudulos, iar valoarea taxelor și suprataxelor aplicate de personalul specializat a fost de 1.863 de lei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial