29 martie 2024

Dâmbovița – 60,92%, promovare la Bacalaureat. Trei colegii din Târgoviște, pe podium, liceul din Voinești, pe ultimul loc

  sock.ro_images_bac2011COMUNICAT DE PRESĂ

privind rezultatele obținute la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița anunță  rezultatele obținute la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019.

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat, începută luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), care a fost urmată de proba de evaluare a competențelor digitale (proba D) și de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C), a continuat cu probele scrise (între 1 și 4 iulie) și s-a încheiat pe 13 iulie, cu afișarea rezultatelor finale, în condiții de legalitate și de normalitate, fără a se înregistra vreo situație de eliminare a candidaților.

La nivelul județului, procentul de promovare după etapa de contestații este 60,92, iar rata națională finală de promovare înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoția 2018-2019 și au susţinut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2019 este de 75,5% (așa cum reiese dintr-un comunicat de presă remis de M.E.N.). Din totalul elevilor înscriși, s-a înregistrat o medie de 10, 418 au promovat cu medii între 9 și 9,99, 514 cu medii între 8 și 8,99, 425 între 7 și 7,99, 475 între 6 și 6,69, iar 220 au fost respinși pentru neîndeplinirea mediei minime. La nivelul unităților, se remarcă pe primele locuri cele trei colegii naționale din Târgoviște, iar pe ultimul, cu promovare 0%, liceul din Voinești.

Pentru absolvenții care doresc să participe în următoarea sesiune a examenului, în perioada 15-19 iulie 2019 are loc înscrierea, iar pe 26 iulie se pot înscrie candidații care au promovat examenele de corigență. Această sesiune începe prin susținerea probelor scrise (21 august- proba Ea), proba scrisă de Limba și literatura română, 23 august- proba Ec), proba obligatorie a profilului, 26 august- proba Ed), proba scrisă, la alegere, a profilului și specializării) și se continuă, între 27 august și 3 septembrie, cu evaluarea competențelor, apoi cu afișarea rezultatelor înainte de contestații (3 septembrie) și a celor finale, pe 7   septembrie 2019.

Le urăm tuturor absolvenților care mai au de susținut examene în această vară mult succes și o vacanță plăcută!

Inspector Școlar General,

Prof.   Luminița Preda

Inspector şcolar pentru limba și literatura română,

Prof. Tatiana Ghiță

Consilier juridic,

Jr.Tudor Emanuel Dumitrescu

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial