24 aprilie 2024

Dâmboviţa – 190 de şoferi, amendaţi pentru VITEZĂ EXCESIVĂ!

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiAlege viaţa! Acţiune pentru prevenirea şi combaterea excesului de viteză

În perioada 18-24 august a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii dâmboviţeni desfăşoară o acţiune preventivă pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei, circumscrisă calendarului campaniei „SPEED” al poliţiilor rutiere europene TISPOL.

Astfel, sunt folosite autovehiculele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă, pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.

Ieri, 18 august 2014, în cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 261 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 3 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

190 de conducători auto au fost amendaţi pentru exces de viteză, iar alţi 22 pentru neportul centurii de siguranţă.

ATENŢIE, VITEZA UCIDE!

Poliţia dâmboviţeană recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată în permananenţă la condiţiile meteo şi de drum şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

În perioada ianuarie-iulie a.c., pe drumurile din judeţul Dâmboviţa, având drept cauză generatoare viteza, cu cele de două forme excesivă şi neadaptată, s-au produs 51 de accidente rutiere, din care 12 au fost grave.

Accidentele rutiere grave au avut consecinţă decesul a trei persoane, rănirea gravă a 10 persoane şi rănirea uşoară a 6 persoane, iar cele 39 de accidente rutiere uşoare s-au soldat cu rănirea uşoară a 62 de persoane.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial