25 aprilie 2024

Dâmboviţa – 130 de pietoni, amendaţi de poliţişti!

www.mariusbuga.ro_images_pietoniALEGE VIAŢA! RESPECTĂ REGULILE DE TRAVERSARE A DRUMULUI PUBLIC!

Poliţiştii de la rutieră şi ordine publică au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietonii angajaţi în traversarea drumurilor publice, precum şi pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu acordă prioritate pietonilor care traversează regulamentar strada.

Cei 23 de poliţişti angrenaţi în acţiune au sancţionat 130 de pietoni pentru traversarea neregulamentară a părţii carosabile şi 6 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

Faţă de şoferii care nu au respectat normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public s-a luat măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 zile.

Poliţia rutieră atrage atenţia tuturor participanţilor la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie.

Conducătorilor auto li se recomandă să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Poliţiştii le recomandă pietonilor să traverseze prin locuri marcate ori semnalizate, iar în lipsa acestora, pe la colţul străzii, după o asigurare prealabilă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial