17 aprilie 2024
Dâmboviţa – NECAZURI înainte de sărbători

Dâmboviţa – NECAZURI înainte de sărbători

În acest sfârşit de săptămână, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:

• Sâmbătă – 15 decembrie, la ora 07:38, pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au fost solicitaţi pe B-dul regele Carol I din mun.Târgovişte pentru a transporta o persoană de la apartamentul său la ambulanţă;

• Sâmbătă – 15 decembrie, la ora 16:18, pompierii de la Detaşamentul Găeşti au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în podul unei locuinţe din comuna Crângurile. Un coş de fum necurăţat, se pare că a fost cauza producerii incendiului, în care a ars funinginea din interiorul coşului de fum şi materiale textile depozitate în podul casei. Intervenţia promptă a pompierilor, care au lichidat incendiul în cca.10 minute, a salvat din calea flăcărilor locuinţa proprietarului;

• Duminică – 16 decembrie, la ora 02:07, pompierii de la Detaşamentul Moreni au fost solicitati în comuna Gura Ocniţei – sat Adânca, pentru a asigura zona în urma producerii unui accident rutier; • Duminică – 16 decembrie, la ora 03:26, pompierii de la Detaşamentul Titu au intervenit în comuna Lunguleţu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. Un scurtcircuit electric provocat din cauza unui cablu electric defect sau neizolat corespunzător, se pare că a condus la producerea incendiului. Au ars: acoperişul casei pe o suprafaţă de cca.150mp, piese de mobilier, articole textile şi aparatură electrocasnică (televizor);

• Luni – 17 decembrie, la ora 02:08, pompierii de la Garda Răcari au intervenit în comuna Tărtăşeşti – sat Gulia pentru stingerea unui incendiu izbucnit în baia unei locuinţe. Din cercetările efectuate, se pare că un scurtcircuit electric provocat din cauza unui mijloc de încălzire locală (boiler) supraîncălzit şi nesupravegheat a condus la producerea incendiului. Din cauza distanţei foarte mici faţă de locuinţa vecină şi a vântului puternic, incendiul s-a propagat şi la acoperişul celei de a doua case, care a ars pe o suprafaţă de cca.80mp. La prima locuinţă au ars: acoperişul casei pe o suprafaţă de cca.100mp, cca.20mp tavan din rigips, cca. o tonă de cereale şi piese de mobilier din baie şi bucătărie.

• Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 32 solicitări. Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, amețeli, vărsături, afecţiuni respiratorii, halenă alcoolică, dureri abdominale, lombare şi renale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

* * * ATENŢIE la mijloacele de încălzire!

Având în vedere că în ultima perioadă a crescut numărul incendiilor produse la locuinţe din cauza mijloacelor de încălzire, Inspecţia de Prevenire din cadrul I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa recomandă cetăţenilor care utilizează la încălzirea locuinţelor sobe sau aparate ori mijloace electrice de încălzire, să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor de locuinţe:

 Asiguraţi verificarea, repararea, izolarea termică și curăţarea periodică a sobelor și a coșurilor de fum;  Verificaţi periodic centralele termice alimentate cu gaze, conform instrucţiunilor producătorului;  NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;  NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;  Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;  NU aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;  Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;  NU adormiţi niciodată cu soba aprinsă;  Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi;  Nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin racordarea mai multor consumatori mari (radiatoare, plite electrice, aeroterme, boilere, aparate de aer condiţionat și altele asemenea) din aceeași priză, în același timp;  NU aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile;  NU aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice;  Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi.  NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune. Cetăţeni, nu uitaţi!

Printr-un comportament preventiv, vă salvaţi viaţa şi bunurile. „PAZA BUNĂ TRECE PRIMEJDIA REA”

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial