Cunoaște-ți țara! Oaspeţi de peste Prut, în vizită la mânăstirile Dealu și Stelea | TargovisteNEWS

Cunoaște-ți țara! Oaspeţi de peste Prut, în vizită la mânăstirile Dealu și Stelea

basarMiercuri, 9 august 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, un nou grup de români basarabeni a vizitat mânăstirile Dealu și Stelea.
   După ce le-a fost oferită masa de prânz la Mânăstirea Dealu, ca semn de binecuvântare, aceștia au primit în dar iconițe din partea Înaltpreasfinției Sale, prin intermediul Pc. Pr. Ionuț Ileana, Consilier Eparhial.
Reamintim că grupurile de români basarabeni au venit în România, prin intermediul proiectului Cunoaște-ți țara, inițiat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, cu scopul promovării turistice, spirituale și culturale a țării noastre, dar și ca oportunitate de studii sau de muncă pentru românii din Basarabia.

 

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Life-Style

Montaniarzii dâmbovițeni, pregătiri pentru cucerirea „bătrânului” simbol al alpinismului european, vârful Mont Blanc din Alpii francezi

Noi antrenamente pentru Mont Blanc Așa cum am informat și în conținutul ultimelor comunicate de presă, în perioada 4-11 septembrie 2017, montaniarzii dâmbovițeni grupați în jurul Asociației Chindia Jurasic Park vor participa la o ascensiune montană, pentru cucerirea „bătrânului” simbol al alpinismului european, vârful Mont Blanc din Alpii francezi. Acțiunea se va desfășura în baza [...]