Cunoaște-ți țara! Oaspeţi de peste Prut, în vizită la mânăstirile Dealu și Stelea | TargovisteNEWS

Cunoaște-ți țara! Oaspeţi de peste Prut, în vizită la mânăstirile Dealu și Stelea

basarMiercuri, 9 august 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, un nou grup de români basarabeni a vizitat mânăstirile Dealu și Stelea.
   După ce le-a fost oferită masa de prânz la Mânăstirea Dealu, ca semn de binecuvântare, aceștia au primit în dar iconițe din partea Înaltpreasfinției Sale, prin intermediul Pc. Pr. Ionuț Ileana, Consilier Eparhial.
Reamintim că grupurile de români basarabeni au venit în România, prin intermediul proiectului Cunoaște-ți țara, inițiat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, cu scopul promovării turistice, spirituale și culturale a țării noastre, dar și ca oportunitate de studii sau de muncă pentru românii din Basarabia.

 

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Life-Style

“Revelionul familiştilor”. Peste o sută de iubitori ai muntelui au luat drumul Bucegilor pentru a se detoxifia după bogatele mese de sărbătoare

La începutul fiecărui an, montaniarzii dâmbovițeni grupați în jurul Asociației Chindia Jurasic Park organizează, în parteneriat cu prietenii Asociației Ecologice Floare de Colț, o tură specială, de deschidere de poteci pe trasee clasice de iarnă, din masivul Bucegi. În week-end-ul recent încheiat, 100 de persoane cu vârste cuprinse între 3 și 70 de ani, majoritatea [...]