28 martie 2024

Cumplit de cald! Evitaţi deplasările între orele 12 şi 18

www.mariusbuga.ro_images_caniculaAvând în vedere temperaturile ridicate prognozate pentru aceste zile, polițiștii le adresează cetățenilor o serie de sfaturi utile:

Protejați-vă de soare, purtați îmbrăcăminte adecvată, de culoare deschisă și consumați multe lichide!

Evitați băuturile ce conțin cafeină sau mult zahăr și alimentele cu un conținut sporit de grăsimi, în special pe cele de origine animală.

Aveți grijă ca cei mai sensibili membri ai familiei dumneavoastră (copiii, bunicii și persoanele bolnave) să nu se expună la soarele amiezii și să poarte îmbrăcăminte subțire și pălării.

Evitați deplasările pe drumurile publice în intervalul orar 12:00 – 18:00, mai ales în calitate de pieton.

Dacă plecați la drum, în prealabil, asigurați-vă că ați alimentat autovehiculul cu combustibil suficient, că aveți la îndemână apă potabilă, trusă medicală cu medicamente necesare și stingătorul de incendiu. În timpul călătoriei, faceți pauze dese în spații răcoroase și hidratați-vă consistent!

Utilizați sistemul de climatizare și asigurați-vă că funcționează eficient pentru toți ocupanții autoturismului.

Dacă aveți probleme cardiace sau alte afecțiuni medicale de natură a împiedica șofatul în condiții de siguranță, se recomandă să evitați, pe cât posibil, deplasarea cu autovehiculul în perioadele caniculare, iar dacă acest lucru este absolut necesar, luați-vă un însoțitor.

Atenție și la presiunea din pneuri. Asiguraţi-vă că este cea indicată. Și nu uitați: la temperaturi ridicate, pe distanţe mai lungi şi viteze mari, creşte considerabil riscul ca anvelopa să explodeze.

Folosiți parasolare pe geamurile laterale din spate, îndeosebi pentru protecția copiilor. Aveți în vedere faptul că partea din spate a habitaclului are întotdeauna o temperatură mai mare decât cea din față.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial