19 martie 2024
Cum se folosește freza electrică pentru unghii date cu gel (P)

Cum se folosește freza electrică pentru unghii date cu gel (P)

frezaFie că ești o manichiuristă la început de drum sau una cu ani de experiență în domeniu sau că pur și simplu îți dorești să ai grijă de unghiile tale chiar în confortul propriei case, ai nevoie de cele mai potrivite produse pentru tine.

Dar până atunci e nevoie să știi ce anume trebuie să faci pentru a ști și cum să utilizezi produsele specifice acestei îndeletniciri, cum ar fi o freză electrică de unghii.

Pregătirea unghiilor la fel de importantă ca freza electrica

E nevoie în primul rând de multă grijă, dar și de multă atenție și concentrare din partea specialistei pentru comoditatea clientei și pentru un rezultat fără cusur care să și dureze.

Apoi se poate purcede la transformarea propriu-zisă a unghiilor. Primul pas este îndepărtarea cuticulei cu ajutorul instrumentului special. După aceea urmează îndepărtarea luciului unghiilor, scurtarea lor și în sfârșit curățarea unghiei. Acest pas la rândul său se execută cu ajutorul mai multor tipuri de freze de unghii și de asemenea se pot folosi ambele lor capete.

freza1Următoarea etapă este deshidratarea unghiei care se face după ce a fost înlăturat praful de pe toată zona. Pentru acest pas nu este nevoie de folosirea lămpii cu UV.

A deshidrata o unghiei nu înseamnă nimic altceva decât înlăturarea de pe suprafața ei a excesului de apă sau de transpirație dacă este cazul.

Un sfat important de care trebuie să țină cont persoana care mânuiește freza electricã și restul instrumentelor: unghia nu poate rămâne deshidratată pentru mult timp, de aceea este foarte important ca mișcările să fie precise.

După deshidratare firească este aplicarea unui primer fără acid menit să ofere suprafeței unghiei un aspect umed.

Precizia și siguranța manichiuristei de bază în aspectul final al unghiilor

Acum urmează montarea cu grijă a șablonului. Acesta nu trebuie să depășească unghia și nici nu trebuie să fie strâns la vârf.

Unul dintre cei mai importanți pași în construcția unghiilor cu gel este pilirea lor. Acest proces la rândul său este împărțit în mai multe etape. Aici, ca și în acțiunile precedente e nevoie de foarte multă atenție, dar și de dexteritate și de o mână sigură. Acest lucru este important pentru că este vorba deja despre un stadiu destul de avansat al lucrării.

În sfârșit, a venit timpul și pentru aplicarea gelului colorat. Acesta se aplică în două straturi. Înainte de încununarea operei cu un ulei pentru cuticule mai e nevoie doar de un finish special, pentru fiecare unghie.

Acum că am aflat cum se desfășoară întregul proces de construcție a unghiilor cu gel, lucrurile par mult mai simple. Tot ce mai trebuie să faci este să îți cauți instrumentele și produsele necesare: instrumente de cuticulă, pile speciale, freze electrice de unghi, soluții pentru aderența gelului, multe geluri colorate și uleiuri pentru cuticule.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial