24 aprilie 2024

Cornești – Hoțomanii l-au dat de necaz pe un bătrân de 81 de ani

www.mariusbuga.ro_images_grauInspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cetăţenilor, îndeosebi persoanelor vârstnice:

Atenţie la persoanele cărora le permiteţi accesul în locuinţă!

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţiei Corneşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat, de 81 de ani, din localitate, a fost victima unei infracţiuni de furt, ocazie cu care i-au fost sustraşi 35 000 de lei.

Din primele cercetări, a reieşit că, pe parcursul aceleaşi zile, la domiciliul acestuia s-au prezentat două persoane, care au invocat faptul că doresc să achiziţioneze cereale, întrucât persoana vătămată avea o ofertă de vânzare afişată pe poarta de acces în curtea locuinţei.

Cele două persoane au intrat în curte, unde au ajuns la o înţelegere cu bărbatul asupra preţului cerealelor, înmânându-i acestuia o bancnotă de valoare mai mare decât preţul stabilit.

Întrucât trebuia să le ofere restul, partea vătămată a mers în locuinţă şi, dintr-o cutie în care îşi păstra economiile, a luat suma de bani, lăsând cutia deschisă, la vedere.

După ce a înmânat restul celor două persoane, acestea au plecat, precizând că se vor întoarce pentru a lua marfa cu un alt autoturism.

Ulterior, partea vătămată a constatat faptul că toţi banii pe care îi păstra în cutie au fost sustraşi.

În prezent, poliţiştii desfăşoară activităţi de identificare a principalilor bănuiţi de comiterea furtului şi recuperare a prejudiciului.

Recomandări ale poliţiei dâmboviţene pentru ca cetăţenii să nu devină victime ale unor asemenea fapte:

– Nu primiţi în curte sau în locuinţă persoane necunoscute, care oferă diverse bunuri spre vânzare sau se angajează să cumpere ceva de la dumneavoastră! Aceştia vă pot înşela sau vor doar să vadă ce bunuri vă pot sustrage din gospodărie;

 

– Dacă din diferite motive aţi primit în casă persoane necunoscute, nu le daţi nici o posibilitate să afle unde păstraţi banii sau alte valori şi nu le lăsaţi fără supraveghere nici un moment;

 

– Manifestaţi atenţie sporită la persoanele necunoscute care joacă anumite roluri pentru a vă aborda (persoane care livrează colete, angajaţi ai unor furnizori de servicii etc.), în consecinţă încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestora;

 

– Nu ţineţi sume mari de bani sau bijuteri în casă, neasigurate şi nu lăsaţi impresia că deţineţi astfel de bunuri;

 

– Instruiţi-vă copiii ca, atunci când sunt singuri acasă, să nu deschidă uşa de acces în locuinţă persoanelor străine care spun că sunt trimişi de părinţi pentru a le da diverse obiecte!

 

 

Pentru orice situaţie care poate constitui o urgenţă, apelaţi numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial