19 aprilie 2024
Corbii Mari – Investiţii în educaţie. “Am văzut un exemplu de muncă în echipă”

Corbii Mari – Investiţii în educaţie. “Am văzut un exemplu de muncă în echipă”

cmari„La Şcoala Grozăveşti Nr.2, valoarea investiţiei este de 16 miliarde de lei vechi, proiect finanţat prin Ministerul Educaţiei. În 2015 s-a obţinut finanţarea, în timpul guvernării Ponta, iar astăzi am putut să-l inaugurăm. Am avut şi partea noastă de finanţare, în jur de 2 miliarde de lei vechi, toate sumele fiind cu TVA inclus. La cel de al doilea obiectiv, Grădiniţa Grozăveşti Nr.1, este un proiect desfăşurat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală I, a fost undeva la aproximativ 2,5 miliarde lei vechi, dar şi o parte de cofinanţare din bugetul propriu.

Lucrările au cuprins reabilitare şi dotare şi au fost începute la sfârşitul lunii iunie. În ceea ce priveşte ultimul obiectiv, Şcoala şi Grădiniţa Satul Nou, este vorba tot de un proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cu o sumă de aproximativ 4,6 miliarde lei vechi, iar partea noastră undeva la 300 de milioane de lei vechi. Beneficiari sunt 45 de copii, 30 şcolari şi 15 preşcolari.

Mai avem în derulare o completare a unor lucrări la Şcoala Grozăveşti Nr.2, la grupuri sanitare. Ştiţi că aici la Corbii Mari ne-am confruntat cu lipsa grupurilor sanitare, în momentul în care am preluat mandatul, în 2016, am început munca pentru remedierea acestui aspect. Este un proiect pe care l-am finanţat din bugetul propriu al Primăriei”, a declarat primarul localităţii Corbii Mari, Ionuţ Bănică.

„În primul rând vreau să-i mulţumesc domnului ministru că a venit în judeţ, vreau să-i mulţumesc şi pentru deschiderea pe care o are pentru problemele învăţământului din judeţul Dâmboviţa, fie că vorbim de cel preuniversitar, fie de cel universitar. Ne-a ajutat în câteva situaţii foarte exacte, alocări financiare pentru dotări, înfiinţarea, de exemplu, a liceului de la Cojasca.

Vă aduc aminte că avem 110 şcoli, grădiniţe şi creşe finanţate prin PNDL, unele dintre ele au deja licitaţiile încheiate, pentru altele vor fi organizate în această perioadă. Am convingerea că judeţul Dâmboviţa va fi un şantier. Cele 110 de unităţi şcolare reprezintă 40% din totalul investiţiilor pe PNDL 2”, a precizat senatorul PSD de Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

cmari1„Felicitări autorităţilor locale pentru implicare. La Corbii Mari am văzut un exemplu de muncă în echipă, un exemplu de bună practică pe care mi l-aş dori în fiecare unitate administrativ teritoriala din ţară, acolo unde există investiţii atât ale Ministerului Educaţiei, cât şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Această muncă în echipă a făcut să avem trei unităţi şcolare la standarde europene. Mi-aş dori ca cele 2500 de obiective rămase din programul de guvernare să se facă într-un ritm asemănător cu cel pe care astăzi lam văzut la Corbii Mari”, a spus ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial