28 martie 2024

Consiliul Județean Dâmbovița, reacție în scandalul din munte!

pad2COMUNICAT DE PRESĂ

 

Urmare a informațiilor și a unor luări de poziție tendențioase, apărute în spațiul public, cu privire la drumul de acces către zona montană Padina – Peștera (județul Dâmbovița), respectiv a drumului de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga, pentru o corectă informare a opiniei publice, Consiliul Județean Dâmbovița face următoarele precizări:

În contextul efectuării unor lucrări de excavare pe drumul de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga, Consiliul Județean Dâmbovița menționează faptul că nu a primit nicio notificare oficială din partea contractantului din cadrul acestui proiect, cu privire la intenția demarării lucrărilor amintite, așa cum prevede legislația în vigoare.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, își exprimă astfel regretul pentru situația dificilă creată la nivelul traficului rutier atât pe drumurile județene DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peștera, cât și pe drumul de legătură mai sus-menționat, asigurând toți factorii interesați de această problematică de faptul că autoritățile județene au luat act de gravitatea celor întâmplate și au întreprins, în acest sens, toate măsurile și demersurile necesare pentru soluționarea favorabilă a cazului, în vederea asigurării accesului permanent către platoul Padina și Peștera, în sezonul cald.

În consecință, în zilele de 1 și 2 august 2017, au avut loc întrevederi și discuții între conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și toate entitățile responsabile cu gestionarea situației, respectiv: reprezentanții constructorului, proiectantul, conducerea S.C. Lucrări Drumuri și Poduri S.A., precum și personalul de specialitate din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița. În plus, președintele Alexandru Oprea a convocat astăzi, 2 august 2017, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, o întâlnire de lucru la care au participat toți cei amintiți.

În cadrul acestei întâlniri, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a dispus redeschiderea drumului de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga, care va fi redat circulației publice în perioada 4 – 21 august 2017, prin refacerea platformei drumului în zona excavată și realizarea măsurilor tehnice corespunzătoare asigurării traficului în condiții de siguranță.

Totodată, în vederea menținerii ulterioare a accesului către zona montană a județului Dâmbovița, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a dispus, începând cu data de 4 august 2017, începerea lucrărilor pe drumul DJ 714 Sanatoriul Moroeni – Peștera. Astfel, în intervalul 4 – 19 august 2017, S.C. CONI S.R.L. va executa lucrări de covor bituminos pe 2 km de drum (sectorul Glod, de la km 0+000 la km 2+000), iar S.C. LDP S.A. va executa atât lucrări de plombare și beton ciment pe 3 km de drum (sectorul Glod – Sanatoriul Moroeni, de la km 2+000 la km 5+000), cât și lucrări de reprofilare cu adaos de material pietros pe 16 km de drum (sectorul Sanatoriul Moroeni – Zănoaga, de la km 5+000 la km 21+000).

Din data de 21 august 2017, va fi restricționat temporar accesul tuturor vehiculelor pe drumul de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga, pentru realizarea lucrărilor adjudecate prin licitație, accesul spre platoul Padina și Peștera urmând a se realiza pe ruta alternativă DJ 714 Glod (DN 71) – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga – Padina – Peștera.

Consiliul Județean Dâmbovița informează, pe această cale, că nu există altă posibilitate pentru menținerea accesului spre platoul Padina – Peștera decât închiderea temporară a sectoarelor amintite, așa cum au fost prezentate, și face precizarea potrivit căreia opinia publică și agenții economici vor fi anunțați, în timp util, cu privire la acțiunile ce urmează a fi întreprinse pe drumul de acces în zona montană.

Precizăm faptul că atât fosta conducere, cât și actuala conducere a instituției au dovedit o preocupare constantă pentru zona montană a județului Dâmbovița și au promovat cu consecvență potențialul acestei regiuni. În acest sens, menționăm că autoritățile județene au făcut mari eforturi atât pentru redeschiderea drumului de acces în zona montană, cât și pentru dezvoltarea zonei, din punct de vedere turistic și economic. Urmare a acestor eforturi, dar și a inițiativelor asumate de Consiliul Județean Dâmbovița referitoare la zona montană, județului Dâmbovița i-au fost aprobate, în cadrul Master-Planului investițiilor în turism, două obiective majore, și anume: construirea de pârtii de schi în zona Padina – Peștera și realizarea unei parcări publice, cu dotări conexe, în zona telecabinei Padina – Peștera. Pe această cale, precizăm că, la inițiativa conducerii instituției, au fost făcute solicitări pentru includerea în Master-Plan a unui centru multifuncțional pentru servicii de urgență și jandarmerie montană.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, îi asigură pe toți cetățenii județului Dâmbovița, dar și pe toate personale interesate de zona Padina – Peștera, de preocuparea sa privind dezvoltarea regiunii montane. În sprijinul acestui fapt sunt și toate demersurile inițiate de Consiliul Județean Dâmbovița pentru declararea stațiunii Moroeni – Padina – Peștera drept stațiune de interes local.

 

Biroul Comunicare, Relaţii Externe al Consiliului Judeţean Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial