29 martie 2024

Consiliul Județean Dâmbovița, precizări în scandalul împărțirii banilor din impozitul pe venit

alopreaCOMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere alegațiile unui așa-zis jurist, care face referire la modul în care urmează a fi repartizate unităților administrativ-teritoriale sumele din impozitul pe venit, aflate la dispoziția Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), și care își permite, fără o minimă documentare, să arunce în spațiul public ofense la adresa CJD – în scopul unei corecte informări a opiniei publice, fac următoarele precizări:

– Conform Legii nr. 50/2019, privind bugetul de stat, art. 6, alin 2, suma de 28.492 mii lei, reprezentând fond la dispoziția consiliului județean, se repartizează către unitățile administrativ-teritoriale, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a proiectelor de infrastructură, care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuieli de funcționare, pe care UAT-urile din județ nu le pot finanța din venituri proprii.

– Îi reamintesc domnului politician că, în conformitate cu aceleași prevederi legale, această sumă trebuie repartizată de consiliul județean în cursul anului 2019. Bugetul Consiliului Județean Dâmbovița a fost aprobat la data de 24 aprilie 2019, când au fost repartizate și sumele necesare pentru funcționarea unităților administrativ-teritoriale iar, în ședința extraordinară ce va avea loc în data de 19 iulie 2019, va fi repartizată suma aflată la dispoziția consiliului județean. Pentru știința sa de carte, fac precizarea că data de 19 iulie se află în cursul anului 2019.

– În ceea ce privește repartiția sumelor, subliniez că aceasta a avut la bază atât solicitările unităților administrativ-teritoriale (solicitări cifrate la aproximativ 1.600 milioane lei, complet nerealiste), cât și numărul de proiecte ce necesită finanțare, derulate de acestea, dar și gradul de colectare a veniturilor proprii și excedentul financiar existent la data de 31 decembrie 2018.

– Referitor la formula de repartizare a sumelor, acest subiect se va dezbate în cadrul comisiilor de specialitate și în plenul CJD, pentru a lua măsurile ce se impun.

Îmi exprim regretul că astfel de așa-ziși politicieni se pronunță cu nonșalanță pe lucruri pe care nu le înțeleg și nu le cunosc. Înțeleg frustrarea domnului în cauză, că nu pixul dumnealui împarte sumele așa cum a făcut-o de foarte multe ori, dar îl informez că repartiția se va face după o analiză corectă, astfel încât să răspundă nevoilor comunităților dâmbovițene.

Președinte,

jr. dr. Alexandru Oprea

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial