Consiliul Judeţean Dâmboviţa, precizări despre acţiunea de deszăpezire spre Padina – Peştera | TargovisteNEWS

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, precizări despre acţiunea de deszăpezire spre Padina – Peştera

aval4COMUNICAT DE PRESĂ

privind accesul în zona montană dâmbovițeană 

În cursul zilei de ieri, SC Lucrări Drumuri și Poduri SA (SC LDP) a asigurat accesul turiștilor spre zona montană dâmbovițeană pe DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroieni – Zănoaga Bolboci (mal drept) – Padina – Peștera, în condiții de iarnă. În cursul nopții, însă, precipitațiile mixte căzute au îngreunat cu zăpadă înghețată crengile arborilor și vegetația, provocând căderea acestora și blocarea părții carosabile, cu precădere pe sectorul Sanatoriul Moroeni – Zănoaga.

SC LDP acționează în continuare pentru degajarea părții carosabile, însă intervenția utilajelor de deszăpezire se face cu greutate.

Recomandăm turiștilor să nu facă deplasări astăzi și mâine în zona Padina – Peștera, întrucât stratul de zăpadă depus în cursul nopții de 25 spre 26 ianuarie a.c. este de 25 cm, adăugați unui strat deja existent de zăpadă.

În plus accesul mașinilor în zonă ar îngreuna și mai mult intervenția utilajelor, care lucrează pentru degajarea părții carosabile.

Totodată, recomandăm turiștilor deja aflați la munte să nu părăsească unitățile de primire din zona Padina-Peștera, până când partea carosabilă nu va fi degajată de zăpadă și de arborii căzuți. De altfel, salvamontiștii dâmbovițeni, împreună cu jandarmii și polițiștii au mers deja și au informat turiștii aflați în zonă cu privire la condițiile de trafic.

Consiliul Județean Dâmbovița a solicitat sprijinul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR), urmând ca în cursul zilei de astăzi să sosească în zona montană dâmbovițeană utilaje suplimentare, care să intervină pentru degajarea drumului.

De asemenea și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Basarab I Dâmbovița va sprijini intervențiile pentru deszăpezire.

Reamintim că agentul economic care realizează lucrările de deszăpezire și intervenții specifice pe timp de iarnă în zona montană este S.C. Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița S.A., care dispune de organizare și permanență prin ofițer de serviciu, astfel:

    • Sediu S.C. L.D.P. D-ȚA S.A.- str. Lt. Stancu Ion, nr. 1, Târgoviște, OFIȚER DE SERVICIU tel: 0245.612.816; fax: 0245.611.389; 0245.612.168

    • Baza Pucioasa – str. Izvoare, nr. 6, Pucioasa, OFIȚER DE SERVICIU tel: 0728.878.774; 0245.762.599

- responsabil Baza Pucioasa – ing. Barbu V. Mihai, tel: 0728.878.764

- responsabil Zona Moroeni – Padina – Dichiu – Spătaru Constantin ,

tel: 0728.878.754

    • Conducere S.C. L.D.P. D-ȚA S.A.:

- Avanu Mihail – Cristian – Director General tel: 0722.209.000

- Ana Ion – Director Tehnic – tel: 0728.878.760

Detalii suplimentare privind situaţia sectoarelor amintite se pot obţine și de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Generală Infrastructură Locală tel. 0245/207625, luni-vineri între orele 08.00-16.00.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița