29 martie 2024
CONFISCATE! Carne, pâine, lemne şi legume

CONFISCATE! Carne, pâine, lemne şi legume

Peste 6000 de kilograme de legume şi fructe şi 500 de kilograme de mărfuri din categoria produselor din carne indisponibilizate şi confiscate de poliţişti

În perioada 19-29 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dâmboviţa şi a Formaţiunilor de profil, au desfăşurat un număr de 27 de acţiuni de prevenire a evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu carne, legume, fructe şi obiecte ornamentale.

Astfel, au fost efectuate peste 80 de controale la societăţi comerciale şi 12 la persoane fizice .

În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 69 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora se ridică la 60 800 de lei.

Totodată, au fost constatate 3 infracţiuni, din care 2 la Legea 241/2005 privind combaterea evaziunii fiscale.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 6 125 de kilograme de legume şi fructe şi 220 de kilograme de carne, pentru care nu se deţineau documente legale de provenienţă sau transport.

Alte 300 de kilograme de carne au fost indisponibilizate de către poliţişti.

Transportatorii de material lemnos, verificaţi de poliţişti !

În cursul nopţii de 29/30 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte, în colaboarare cu reprezentanţi ai Poliţiei Locale, au acţionat pe linia verificării legalităţii transportului de material lemnos.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10 000 de lei.

Trei bărbaţi, din comuna Ludeşti, au fost depistaţi în timp ce transportau peste 6 mc de material lemnos, fără respectarea prevederilor Legii 171/2010.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a celor trei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

• Peste 1000 de pâini confiscate de poliţişti

În urma unei acţiuni organizate pentru depistarea şi sancţionarea ilegalităţilor din domeniul panificaţiei, poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale conform Legii 12/1990, în valoare de 4500 de lei.

Totodată, au fost confiscate 1100 de pâini comercializate fără documente legale de provenienţă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial