28 martie 2024

Conducerea Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa:”Am făcut o super-clorinare ca să avem certitudinea că apa nu va fi infestată”

staicucatd” În zona pasajului de la Aninoasa, unde sunt podul şi calea ferată, există un sistem de canalizare şi de alimentare cu apă a zonei făcut încă din anii 1968- 1970, de către Petrol, vechea organizare a sistemului din acea perioadă.

Acea conductă, spre surprinderea mea, este o reţea de oţel care trece printr-un canivou de canalizare. L-am descoperit şi am constatat că atunci când apa a fost la presiune mică, sistemul a fost depresurizat, a fost posibilă o inflitrare a acestei ape.

Nivelul apei din canalizare este atât de ridicat încât loveşte cam o treime în conducta de apă.

Eu aşa ceva  nu am văzut niciodată şi mă mir cum a putut să fie acceptat un astfel de proiect, chiar dacă vorbim de anii ’70.

E o situaţie care în documentaţiile noastre tehnice nu există.

Ca măsură, acum înlocuim această reţea din metal cu una din polietilenă de înaltă densitate.

Este extrem de regretabil din partea noastră şi ne cerem mii de scuze pentru această situaţie.

Aş vrea să înţelegeţi aspectul din punct de vedere al situaţiei existente când o reţea a fost practic depistată cu probleme în urmă cu doi ani şi din păcate, atunci nu s-a acţionat.

Am dispus înlocuirea conductei pe circa 300 de metri, astfel încât, întreaga zonă să fie alimentată cu zonă care traversează numai reţea de polietilenă.

Am făcut o super-clorinare ca să avem certitudinea că apa nu va fi infestată de vreun termen patogen”, a declarat dr.ing.Dorin Staicu, managerul Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA.

foto: arhivă

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial