25 aprilie 2024
Concertul de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Concertul de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei

colinda  În prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, duminică, 17 decembrie 2017, la Teatrul Municipal “Tony Bulandra” din Târgovişte, a avut loc Concertul de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei.
   La eveniment, la care au participat oficialități județene și locale, clerici, monahi și credincioși din Municipiul Târgoviște, și-au dat concursul: Corala Arhiepiscopiei Târgoviştei şi Grupul Coral bărbătesc “Valachia Christiana”, dirijate de către maestrul Mihail Vlădăreanu, cu participarea sopranelor Elena Dragomir și Anabela Dan Georgescu, precum și a artiștilor: Cristina Munteanu, la harpă, Liana Mareș, la pian, Mihai Pavelescu, la vioară, și Teodor Brândușa, la congă.
În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat semnificația spirituală și reverberațiile teologice ale evenimentului Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, precum și modul special, profund și intens în care Întruparea Fiului lui Dumnezeu a transformat istoria umană. Sărbătoarea Nașterii Domnului este un îndemn la iubire, la pace și la viață autentică, de împărtășire, alături de aproapele nostru, a luminii solidarității și a bucuriei comuniunii, precum și de mărturisire a frumuseții credinței noastre străbune.
La final, Mitropolitul Nifon a prezentat public Almanahul bisericesc pe anul 2018 al Eparhiei noastre, calendarul bisericesc pe anul 2018, în variantele sale: foaie, agenda și de birou, precum și un CD cu colinde, interpretate de Corala Arhiepiscopiei Târgoviștei, toate apărute la Editura noastră eparhială.
Întreaga manifestare artistică a fost transmisă, în direct, de Postul Regional de televiziune Columna TV.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial