29 martie 2024
Concertul de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei, transmis live, pe facebook

Concertul de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei, transmis live, pe facebook

colinde-arhConcertul de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei a avut loc joi, 20 decembrie 2018, la Teatrul Municipal “Tony Bulandra” din Târgovişte, în prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon.
   La acest reprezentativ eveniment muzical al Eparhiei noastre au luat parte oficialități județene și locale, repezentanți ai lumii academice și culturale locale, Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, clerici, monahi și credincioși din Municipiul Târgoviște.
Concertul a fost susținut de: Corala Arhiepiscopiei Târgoviştei şi de Grupul Coral bărbătescValachia Christiana”, ambele formații muzicale dirijate de către maestrul Mihail Vlădăreanu, cu participarea mezzosopranei Ștefania Boloș și a sopranei Anabela Georgescu, precum și a artiștilor: Cristina Munteanu, la harpă, și prof. dr.  Ana Maria Ioan, la pian.
Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre însemnătatea sărbătorii Nașterii Domnului, din perspectivă teologico-misionară, reliefând nevoia de a împărtăși celor de lângă noi din roadele credinței și a aduce lumină, acolo unde este întuneric, speranță, acolo unde s-a ivit deznădejdea, încredere, acolo unde teama și frica domnesc, și iubire, acolo unde ura și răutatea s-au așezat. Nașterea Domnului ne arată și ne descoperă marea iubire și milostivire a Tatălui ceresc pentru întreaga omenire, fiind cel mai important eveniment petrecut vreodată, ceea ce ne invită la comuniune, solidaritate și iubire.
Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a prezentat, în încheierea manifestării, Almanahul bisericesc pe anul 2019 al Eparhiei noastre, calendarul bisericesc pe anul 2019, în variantele sale: foaie, agenda și de birou, precum și două CD – uri ale Coralei Arhiepiscopiei Târgoviștei, recent apărute la Editura noastră eparhială.
Tot concertul a fost transmis, în direct, pe facebook.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial