19 martie 2024
Concertul aniversar al Corului „Preludiu”, 45 de ani de activitate

Concertul aniversar al Corului „Preludiu”, 45 de ani de activitate

preludiuARMONII LA TEATRU

 Duminică, 29 octombrie, ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra Concertul aniversar al Corului Preludiu”, 45 de ani de activitate

 

Teatrul Tony Bulandra își dorește să promoveze arta în complexitatea ei. Muzica este o componentă importantă în orice spectacol, dar ea este, de cele mai multe ori, și un spectacol în sine. Evenimentul din această duminică este despre armonie și bucurie, sentimente pe care vrem să le dăruim unui număr cât mai mare de oameni, fapt pentru care intrarea este liberă. Ne adresăm în primul rând elevilor care se gândesc să urmeze studii superioare în domeniul muzical, cadrelor didactice și tuturor celor care apreciază muzica, în general, și muzica corală în special.

De la apariţia sa şi până în prezent, Corul de cameră Preludiu a parcurs un drum ascendent, care a consolidat cu fiecare concert, an după an, prestigiul coralei.

Mereu primenit, trecând de la statutul de cor de amatori la cel de formaţie profesionistă, Preludiu își aduce o deosebita contribuţie la transmiterea actului artistic în rândurile publicului meloman din România şi din străinătate, remarcându-se măiestria sa interpretativă prin prospețimea și, în acelaşi timp, prin maturitatea sa. Secretul rezidă, desigur, în talentul şi muzicalitatea nativă a coriştilor, dublate de aprofundate studii muzicale, dar, fără îndoială, trebuie căutat şi în muzicalitatea, rafinamentul şi deosebitul simţ artistic al dirijorului.

Repertoriul Corului de cameră Preludiu” este vast, cuprinzând peste 400 de lucrări de muzică preclasică, clasică şi romantică, colinde de Crăciun şi cântece religioase, muzică românească şi cântece din muzica popoarelor, lucrări din literatura contemporană, lucrări vocal-simfonice. Trebuie menţionat faptul că toate aceste piese sunt interpretate în limba lor originară.

Ca o recunoaştere a activității artistice deosebite, dirijorul Voicu Enăchescu a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural” în Grad de Comandor pentru promovarea culturii.

Fragilitatea și, totodată, forța vocilor face din Concertul aniversar al Corului Preludiu” un moment sublim. Vă așteptăm cu drag!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial