Companiile de poştă şi curierat, luate la bani mărunţi de inspectorii ITM | TargovisteNEWS

Companiile de poştă şi curierat, luate la bani mărunţi de inspectorii ITM

www.mariusbuga.ro_images_postasCOMUNICAT DE PRESĂ

CAMPANIE SERVICII POȘTALE ȘI DE CURIERAT

Având în vedere Programul de Guvernare 2017 2020 care prevede măsuri de combatere a muncii fără forme legale ”prin derularea de campanii de conștientizare, prin controale tematice și prin organizarea unui cadru instituțional” adecvat, la inițiativa Inspecției Muncii, I.T.M. Dâmbovița a organizat Campania de control a operatorilor care prestează servicii poștale și de curierat.

Prin această acțiune s-a urmărit modul în care în acest domeniu sunt respectate prevederile legislației referitoare la încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, organizarea timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto și curierilor, repausul săptămânal și sărbători legale, munca suplimentară, munca de noapte, acordarea concediului de odihnă.

Au fost controlate 15 societăți, în urma cărora s-au constatat următoarele deficiențe: evidențierea incorectă a timpului de lucru, neacordarea concediului de odihnă salariaților, completarea necorespunzătoare a contractelor individuale de muncă, netransmiterea Registrului de evidență a salariaților (Revisal) în termenele legale.

Pentru toate neconformitățile constatate au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate.

Inspector şef

Marius Lixandru

Life-Style

Târgovişte – „MARTIRI AI LUI HRISTOS”

Asociaţia LITERATA organizează marţi, 15 mai 2018, începând cu ora 17.00, la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” (Târgovişte, str. Stelea, nr. 2), conferinţa cu tema „MARTIRI AI LUI HRISTOS”. Invitatul special al evenimentului este părintele ieromonah Grigorie Benea, stareţul mănăstirii „Sf. 40 de Mucenici – Memorial Gherla”, care va face o expunere cu privire la [...]