19 aprilie 2024

Companiile de poştă şi curierat, luate la bani mărunţi de inspectorii ITM

www.mariusbuga.ro_images_postasCOMUNICAT DE PRESĂ

CAMPANIE SERVICII POȘTALE ȘI DE CURIERAT

Având în vedere Programul de Guvernare 2017 2020 care prevede măsuri de combatere a muncii fără forme legale ”prin derularea de campanii de conștientizare, prin controale tematice și prin organizarea unui cadru instituțional” adecvat, la inițiativa Inspecției Muncii, I.T.M. Dâmbovița a organizat Campania de control a operatorilor care prestează servicii poștale și de curierat.

Prin această acțiune s-a urmărit modul în care în acest domeniu sunt respectate prevederile legislației referitoare la încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, organizarea timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto și curierilor, repausul săptămânal și sărbători legale, munca suplimentară, munca de noapte, acordarea concediului de odihnă.

Au fost controlate 15 societăți, în urma cărora s-au constatat următoarele deficiențe: evidențierea incorectă a timpului de lucru, neacordarea concediului de odihnă salariaților, completarea necorespunzătoare a contractelor individuale de muncă, netransmiterea Registrului de evidență a salariaților (Revisal) în termenele legale.

Pentru toate neconformitățile constatate au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate.

Inspector şef

Marius Lixandru

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial