24 aprilie 2024
Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița: “Considerăm atacurile la adresa noastră ca fiind nefondate”

Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița: “Considerăm atacurile la adresa noastră ca fiind nefondate”

Webp.net-resizeimage (1)COMUNICAT DE PRESA

Având în vedere recentul comunicat de presă PNL, apărut în data de 11 noiembrie 2020, cu privire la activitatea Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița SA, dorim să facem următoarele precizări:

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița este o societate de utilitate publică, ce asigură un serviciu vital pentru locuitorii județului Dâmbovița. Ca urmare, rolul Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA nu este unul politic, iar activitatea companiei urmărește un program de activități și investiții pentru asigurarea serviciilor specifice de apă – canal pentru abonații noștri.

Cu privire la modul de derulare a implementării proiectului de investiţii „Proiectul regional de devoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa în perioada 2014-2020”, vă reamintim că în data de 31.05.2017 a fost semnat Contractul de Finanţare nr.71 cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene având ca obiect „Sprijin pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atrbuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apa uzată din judeţul Dâmboviţa în perioada 2014-2020”, cu o valoare de 27.617.334,65 lei.

În data de 10 mai 2018 a fost semnat contractul de servicii „Sprijin pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atrbuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Dâmboviţa în perioada 2014-2020”, cu o durata de 71 de luni.

Ca urmare a demersurilor întreprinse de Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA, până la această dată au fost obţinute Notificările de Asistenţă de Specialitate din partea Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, avizele de Gospodărire a Apelor emise de către ABA Argeş-Vedea, ABA Buzău-Ialomiţa şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Dâmboviţa. La data de 28.05.2020, Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA a depus solicitarea pentru obtinerea acordului de mediu din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa, instituţie aflata în subordinea Guvernului Romaniei (Ministerul Mediului). În data de 26 august 2020 a fost emisa de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa Decizia etapei de evaluare initiala.

La data prezentei, suntem în faza de obţinere a avizelor din partea Agenţiei Naţionale pentru Arii Protejate – Serviciul Teritorial Dâmboviţa, în calitate de administrator al ariei naturale protejate, necesare pentru etapa aprobării PUZ-urilor, proiectul de investiţii POIM fiind în graficul convenit cu MFE, prin contractul de finanţare menţionat mai sus. Prin urmare, nu există risculpierderii finanţării europene”.

Subliniem faptul că atacurile împotriva Companiei de Apă Târgoviște – DâmbovițaSA prin afirmaţii precum „pierderea finanţării europene”, „milioane de euro penalităţi” şi „sistarea alimentării cu apă în tot judeţul, pe termen nedefinit” le catalogăm ca fiind nefondate.

Recomandăm tuturor celor care doresc să comunice date corecte în sprijinul cetățenilor județului Dâmbovița și al activității Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița SA să ne solicite informații inclusiv prin intermediul e-mailului secretariat.uip@catd.ro, şi îi asigurăm că le vom răspunde cu celeritate.

BIROUL DE PRESĂ AL COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIŞTE DÂMBOVIŢA SA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial