29 martie 2024

Compania de Apă Târgoviște dă asigurări – ”În ciuda declarațiilor politice, proiectul de investiții pe POIM este în grafic”

companiaaCOMUNICAT DE PRESA

 

Având în vedere recentele declarații publice din zona politicului cu privire la activitatea Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița, dorim să facem următoarele precizări:

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița este o societate de utilitate publică, care asigură un serviciu vital pentru locuitorii județului Dâmbovița. Ca urmare, rolul Companiei de Apă nu este unul de agent electoral, iar activitatea companiei nu urmărește logica electorală, ci un program de activități și investiții pentru asigurarea serviciilor specifice de apă – canal pentru abonații noștri.

Vă asigurăm că, în ciuda declarațiilor politice, proiectul de investiții pe POIM este în grafic.

Au fost predate toate livrabilele (studii, expertize tehnice etc) pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, acesta din urma fiind depus la Ministerul Fondurilor Europene unde se află în evaluare pentru finanțare. În paralel, suntem în faza de eliberarea a certificatelor de urbanism pentru cele 52 de localități în care se va implementa proiectul și de avizare a operatorilor de rețele.

Important de subliniat este faptul că proiectul Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița este proiectul cel mai complex depus pentru finanțare, complexitatea sa fiind dată de numărul mare de entități administrative care vor beneficia, fiecare cu specificul și problematica sa, dar și de valoare care ajunge la aproximativ 320 de milioane de euro. Ca răspuns la atacurile împotriva Companiei de Apă Târgoviște – Dâmbovița, subliniem că un singur proiect similar ca și complexitate cu cel al nostru a fost semnat până la acest moment, de către o singură companie, dar elaborarea acestuia a început cu 3 ani (mai precis în anul 2015) înaintea celui al companiei noastre.

Concomitent cu elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Programul Operational Infrastructură Mare, menţionam că SC Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA a închis fazarea proiectului din POS „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Dâmboviţa”, fiind una din cele 4 companii din ţară care au reuşit această performanţă.

Recomandăm tuturor celor care doresc să comunice date corecte în sprijinul cetățenilor județului Dâmbovița și al activității Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița să ne solicite informații. Îi asigurăm că le vom pune la dispoziția tuturor, cu celeritate.

 

BIROUL DE PRESĂ AL COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIŞTE DÂMBOVIŢA SA

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial