29 martie 2024
COŞMAR! Judeţul Dâmboviţa, în COD PORTOCALIU de căldură! Mai rezişti afară la 40 de grade?

COŞMAR! Judeţul Dâmboviţa, în COD PORTOCALIU de căldură! Mai rezişti afară la 40 de grade?

Comunicat de presă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare COD PORTOCALIU valabilă şi pentru judeţul Dâmboviţa.

Potrivit specialiştilor ANM, în data de 30 iulie 2013, canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa între 38 și 40 de grade.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toată ţara.

Îndeosebi seara şi noaptea vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi se va semnala grindină.

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor evenimente deosebite.

Instituția Prefectului Dâmbovița în colaborare cu Crucea Roșie Dâmbovița, desfășoară începând cu data de 30 iulie 2013 o acțiune de voluntariat prin care se va asigura distribuirea apei potabile cetățenilor aflați în tranzit în Piața Tricolorului din Târgoviște.

Începând cu ora 08.30, pe perioada atenționării Cod Portocaliu, la intrarea în Instituția Prefectului dar și în sediul de la Crucea Roșie, vor funcționa puncte de distribuire a apei cu ajutorul voluntarilor de la Crucea Roșie.

Biroul de presă al Instituţiei Prefectului Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial