29 martie 2024
Comănescu a fost dat afară din PSD, iar Oprea i-a luat locul de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa

Comănescu a fost dat afară din PSD, iar Oprea i-a luat locul de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa

cej-psdCu 112 voturi pentru, numai 3 voturi împotrivă şi 6 abţineri, social-democraţii dâmboviţeni au decis să îl excludă din partid pe Daniel Comănescu.

În urma votului exprimat în Comitetul Executiv Judeţean, Comănescu a rămas şi fără funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

În locul său se întoarce Alexandru Oprea, unul dintre inamicii senatorului Adrian Ţuţuianu.

„A fost prezentat un raport în ceea ce privește activitatea pe care a desfășurat-o domnul Comănescu în calitate de președinte al Consiliului Județean… Sunt foarte multe întârzieri. Ca și om politic, pentru că nu a ajuns acolo, în funcția de președinte al CJD, de unul singur și prin faptul că a fost propus de către PSD Dâmbovița.

Au fost identificate multe disfuncționalități, obiective care nu au fost realizate și cu care noi am venit în fața dâmbovițenilor în alegerile locale din 2016. Toate obiectivele acestea trebuiau să fie continuate, o parte dintre ele trebuiau să fie finalizate, nu a informat niciodată de când a fost ales președinte al CJD partidul, prin Biroul Politic Județean al cărui membru este de drept, conform Statutului, care sunt progresele înregistrate sau nu la nivelul Consiliului Județean.

cjd-daniel-comanescuAcestea sunt o parte dintre motivele care au condus la luarea acestei hotărâri de către Comitetul Executiv Județean pentru a putea în continuare să punem în mișcare tot ceea ce înseamnă obiective de investiții pentru a putea veni cu o nouă abordare la nivelul administrației publice locale aici în Dâmbovița, pentru că dâmbovițenii au nevoie să știe care sunt prioritățile de dezvoltare în continuare, pentru că este nevoie de un sprijin și o informare continuă și permanantă pentru că banii vin atât din munca pe care o desfășoară fiecare aici la nivelul județului, dar și banii care vin de la bugetul de stat, inclusiv fonduri europene pentru a se putea realiza toate programele investiționale pe care ni le-am propus, inclusiv creșterea nivelului de trai, salarizare, pensii, asistență socială.

Cam acestea sunt motivele excluderii, în mare, sigur că o să primească și motivarea în scris… Să fiți convinși că decizia a fost luată conform Statutului, atât a Articolului 30, aliniatele 3, 9, 11, cât și Articolului 38 din Statututul PSD care este în vigoare și care a fost adoptat anul trecut, în primăvară, de către Congres.

Orice membru de partid trebuie să știe că atunci când partidul îți cere să faci un pas în lateral, când partidul constată că e nevoie de tine într-o anumită poziție, ca membru al partidului trebuie să respecți anumite decizii.

Nimeni nu poate să fie presat, pentru că domnul Comănescu presupun că nu a fost presat să devină președinte al Consiliului Județean, deci pe cale de consecință și ca și similitudine nu putea să fie presat să plece, dar sunt 3 luni în care am avut discuții încercând să-l convingem pe domnu Comănescu, fără presiuni, ce înseamnă calitatea de membru de partid, indiferent de familia politică din care facem parte.

Din păcate, după 3 luni de discuții colegiale, fără presiuni, nu s-a înțeles din partea unui membru de partid că este nevoie să facă un pas în lateral și atunci s-a ajuns la această decizie”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, Rovana Plumb.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial