25 aprilie 2024

CJ Dâmboviţa, dezvăluiri din scandalul Hexipharma!

www.mariusbuga.ro_images_uputgv1COMUNICAT DE PRESĂ

În mai multe abordări, cu evidentă tentă electorală, şi Gazeta Dâmboviţei şi alte ediţii electronice ale unor publicaţii dâmboviţene s-au aventurat pe terenul speculaţiilor despre achiziţii publice de materiale furnizate de firma Hexipharma, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, încercându-se acreditarea concluziei că o asemenea achiziţie ar prezenta elemente de interes sau decizie determinată politic sau administrativ, de la nivelul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Fără să dorim să apostrofăm presa pentru că se angajează uneori în orb, în lupte care nu sunt ale ei, prin abordări jenante, facem următoarele sublinieri:

  1. Achiziţiile publice – mai ales cele de materiale, substanțe şi medicamente necesare funcționării unităţilor spitaliceşti întră strict în competenţa managerului, la solicitarea motivată a şefilor de secţii şi/sau unităţilor din subordine.

  2. Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgoviştea a achiziţionat în ultimii 5 ani, la cererea secţiilor „chirurgie” şi „obstretică ginecologie”, produsul „clorhexin B”, prin SEAP, de la Hexi Pharma SRL, în valoare totală de 20 460 lei, între 17.01.2014-14.03.2016.

Produsul este antiseptic şi dezinfectant, destinat tegumentelor şi mucoaselor, utilizat în antisepsia preparatorie a mucoaselor şi în profilaxia leziunilor tegumentare, în mod mai frecvent pentru spălături vaginale.

  1. Ceilalţi dezinfectanți, care intră în zona de interes a presei şi opiniei publice, legat de scandalul HexiPharma, au fost achiziţionaţi, pe baza unui contract cadru încheiat la data de 10.07.2014, cu valabilitate până la 31.07.2016. de la GB INACO S.R.L. Bucureşti, producătorul fiind Laboratories Anios S.A. Franţa, cu excepţia produsului „biclosol”, produs de S.C. Borero COMSERV SRL Braşov.

După cum se poate constata, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte nu se înscrie în lista unităţilor spitaliceşti care au achiziţionat altfel decât prin SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) produse Hexipharma S.R.L. iar sumele angajate în aceste achiziții, pe timp de 5 ani, sunt sub limita legală până la care este autorizată achiziţia publică directă.

Stăm, în continuare, la dispoziţia jurnaliştilor şi opiniei publice cu orice date de interes public, astfel încât să fie evident că orice enunţ, atac sau abordare neconformă adevărului, se înscrie pe linia deviantă a materialelor stipendiate politic.

VICEPREŞEDINTE,

av. Marin Antonescu

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial