Cine are prioritate la angajare la noua fabrică de mașini de spălat, de la Ulmi | TargovisteNEWS

Cine are prioritate la angajare la noua fabrică de mașini de spălat, de la Ulmi

arctArctic, liderul pieţei de electrocasnice din România care deţine cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa Continentală, a încheiat un parteneriat strategic cu Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” și Primăria Municipiului Târgovişte pentru susținerea primelor clase în regim de învățământ profesional dual din județul Dâmbovița. Prin această colaborare, Arctic își propune să se implice în formarea profesională a elevilor atât pe parcursul celor trei ani de studii, cât și după absolvire.

Parteneriatul debutează cu un număr de 56 de elevi înscrişi în program, acesta urmând să crească semnificativ de la un an la altul. Absolvenții cursurilor Arctic vor fi familiarizați cu operarea echipamentelor tehnologice inteligente specifice industriei 4.0 și, la finalul stagiului de pregătire, vor avea prioritate la angajare în noua fabrică de mașini de spălat rufe Arctic din localitatea Ulmi. Pe lângă cunoştinţele teoretice şi practice, Arctic oferă elevilor din cele două clase burse lunare, în valoare de 300 lei, și burse de merit în funcție de performanțele școlare, în valoare de 600 de lei, precum și alte forme de sprijin material. De asemenea, pe perioada celor trei ani, elevii vor efectua de stagii de practică în cadrul fabricilor Arctic din Găești şi Ulmi, beneficiind de expertiza celor mai buni specialişti ai companiei. Pe întreaga perioadă a practicii, Arctic le va asigura elevilor participanți transportul către şi de la fabrică, dar și masa de prânz. La finalul celor trei ani, elevii beneficiari vor obţine calificarea de operatori la maşini cu comandă numerică sau electronişti pentru aparate şi echipamente.

“Pentru Arctic, investiția în pregătirea profesională a tinerei generații este o componentă importantă a strategiei de implicare în dezvoltarea sustenabilă a comunității locale. Programul de învăţământ dual reprezintă o sursă valoroasă de tehnicieni bine pregătiţi, familiarizaţi cu cerinţele unei unităţi de producţie moderne şi cu operarea echipamentelor cu tehnologii de ultimă oră.”, a declarat Nihat Bayiz, Director General Arctic.

”Elevii din liceele tehnice au nevoie de sprijin din partea companiilor pentru a acumula cunoștințele și abilitățile practice care să îi ajute să fie competitivi pe piața muncii. Iar acest program de învățământ dual ne permite să avem o contribuție reală la creșterea nivelului de pregătire al viitorilor absolvenți.”, a declarat Gabriela Coman, Director Resurse Umane Arctic.

Arctic se implică în mod constant în susținerea proiectelor educaționale la nivel local. Dintre acestea menționăm  parteneriatul cu Liceul Industrial din Găești prin care elevii beneficiază anual de materiale educaționale, rechizite și echipamente pentru dotarea laboratoarelor de lucru, dar și de seminarii susținute de reprezentanți ai departamentului de Cercetare și Dezvoltare.

În scopul identificării de noi talente, compania derulează deja parteneriate cu Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea Politehnică din Bucureşti, dar şi cu Universitatea din Pitești.

 

Despre Arctic

Arctic este liderul pieţei de electrocasnice din România şi deţine cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa Continentală, fabrica de la Găeşti producând până în prezent peste 30 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, Arctic este una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 3.600 angajaţi, inclusiv subcontractori, şi o cifră de afaceri în 2016 de 2 miliarde de lei. În prezent, 87% din producția totală Arctic este exportată în peste 70 de țări.

În anul 2017, Arctic a demarat lucrările de construcție pentru o nouă fabrică de mașini de spălat rufe, care va fi amplasată în localitatea Ulmi, județul Dâmbovița. Noua investiție este una de tip Greenfield și va fi prima unitate de producție din grupul Arçelik construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0. Fabrica va integra tehnologii de ultimă oră, precum comunicarea wireless a liniilor de producție cu cele din alte țări parte din Grupul Arcelik, dar și utilaje inteligente.

Pe piaţa locală, Arctic şi-a consolidat poziţia de lider în 2015 și 2016, atât pentru brandul Arctic, cât și pentru Beko, oferind continuu produse și servicii adaptate la nevoile şi stilul de viață al consumatorilor. Arctic este unul dintre cele mai puternice branduri din România, clasându-se în 2017 pe locul 3 în TOP 100 Cele mai puternice mărci românești, clasament realizat de revista BIZ.

 

Contact de presă

Cristina Colocioiu, IMAGE PR

cristina.colocioiu@imagepr.ro

0744305350

Life-Style

Municipiul Moreni a participat la prima ediţie a Festivalului Internaţional ,,Generaţia Centenar” – Centenar Fest

UNIRE ŞI DRAGOSTE DE NEAM LA CENTENAR FEST În urma invitaţiei adresate administraţiei publice locale, în perioada 14 – 17 septembrie 2018, municipiul Moreni a participat la prima ediţie a Festivalului Internaţional ,,Generaţia Centenar” – Centenar Fest, organizat de Centrul Cultural Vatra în raionul Străşeni din Republica Moldova. Delegaţia a fost compusă din solişti vocali [...]