25 aprilie 2024
Cinci localităţi din Dâmboviţa au primit bani pentru modernizarea drumurilor

Cinci localităţi din Dâmboviţa au primit bani pentru modernizarea drumurilor

Webp.net-resizeimage (2)Sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița (CJD) a găzduit evenimentul de semnare a contractelor de asociere, încheiate între Consiliul Județean Dâmbovița și 5 dintre unitățile administrativ-teritoriale din județ, respectiv Dobra, Dragomirești, Lungulețu, Tătărani și Valea Mare.

Acțiunea s-a derulat în prezența președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a vicepreședintelui Alin Manole, a directorului general al Direcției Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu, și a primarilor celor 5 localități dâmbovițene.

Investițiile pentru care astăzi au fost semnate contractele de asociere presupun lucrări de modernizare drumuri locale, după cum urmează:

Modernizare drumuri de interes local în comuna Dobra, județul Dâmbovița, L=2,287 km

Valoare totală contract: 1.461.158,64 lei (inclusiv TVA)

Modernizare drumuri locale în comuna Dragomirești, sat Mogoșești, județul Dâmbovița, L=0,677 km

Valoare totală contract: 523.333,07 lei (inclusiv TVA)

Modernizare străzi în comuna Lungulețu, satele Lungulețu și Serdanu, județul Dâmbovița, L=1,588 km

Valoare totală contract: 513.196,00 lei (inclusiv TVA)

Modernizare străzi în comuna Tătărani, județul Dâmbovița, L=2,000 km

Valoare totală contract: 1.756.748,48 lei (inclusiv TVA)

Modernizare drumuri de interes local în comuna Valea Mare, județul Dâmbovița, L=2,137 km

Valoare totală contract: 1.878.285,95 lei (inclusiv TVA)

Cu acest prilej, președintele Alexandru Oprea a transmis: „Consiliul Județean Dâmbovița are disponibilitatea financiară de a face și de a aloca resursele financiare pentru aceste asocieri. Mai fac încă o dată apel la constructorii cu contracte în achiziție, pentru că avem situații și, de exemplu, și vineri am notificat doi administratori de firmă să vină pentru că nu lucrează pe niciunul dintre contractele de asociere pe care le au cu CJD, unul cu o valoare de aproape 5 milioane lei, pe 4 lucrări, nu lucrează pe niciuna dintre acele asocieri, ceea ce nu mi se pare în regulă. Dacă tot vorbim de parte de drumuri (…) numai anul acesta avem aproape 40 de km finalizați și sper să mai facem destui, până la finalul anului (…) S-au aprobat primele 6 proiecte pe ceea ce înseamnă Fondul de Dezvoltare și Investiții. Sigur că sunt proiecte importante pentru comunitățile locale, avem 4 proiecte de gaze, de rețele de alimentare cu gaze, un proiect care presupune extinderea rețelei de canalizare și a celei de apă, în comuna Ulmi și avem un drum, în comuna Malu cu Flori. Din discuțiile pe care le-am avut la București, vor primi finanțare în limita sumei de 10 miliarde de lei și alte proiecte din județul Dâmbovița, pentru anul acesta, eu am convingerea că, în ceea ce privește colegii primari, care au depus și în ceea ce privește inclusiv proiectul CJD, vom avea finanțare, pentru că, prin proiectul CJD, vizăm 117 km de lucrări de reparații de covoare asfaltice și ne-am propus să facem tot ce înseamnă drumul pe plasă, drumul de la Râu Alb, până la intersecția cu DN 72 A. De asemenea, continuăm pe ceea ce înseamnă partea de la Văcărești, până la Produlești. Sunt lucrări importante, sper ca prin alocări, să trecem odată de furcile caudine al Agenției Naționale de Achiziții Publice; primul lot de covoare asfaltice de 60 de km, deja a fost avizat și suntem în procedura de achiziție publică. Totodată, astăzi, este termenul de depunere a ofertelor pentru un proiect extrem de important al CJD, finanțat din Programul Național de Dezvoltare Locală. Dacă tot am ajuns la PNDL, vă spun că, până la această dată, avem solicitări și sunt trase sume pe anul 2019 în valoare de 133. 349. 312,24 lei pentru cele 425 obiective pe care le avem în listă, fiind preluate și obiectivele care au fost inițial pe PNDL I, iar în 2019 aproape 263 de obiective din cele 296 pentru care avem contracte de finanțare semnate, cu precizarea că primele 18 sunt în proceduri de achiziție, proceduri de completare a documentațiilor pentru  Ministerul Dezvoltării Regionale.”

La rândul lor, primarii celor 5 localități dâmbovițene au adăugat:

Gheorghe Nica, primarul comunei Dobra: „Domnule președinte, vă mulțumesc și vă spun că această lucrare, care se va executa, la nivelul comunei Dobra reprezintă niște rămășițe, niște drumuri între 50 și 60 de m, până la maxim 100 de m. Cu aceste drumuri, comuna Dobra va fi asfaltată 100%, nu va mai rămâne nimic, la nivelul localității. Vă mulțumim din nou!”

Dragoș Vlădulescu, primarul comunei Dragomirești: „Domnule președinte, vă mulțumim frumos, mă bucur extrem de mult pentru că sunt, astăzi aici, să semnez acest contract, este a doua oară când, în ultimele două săptămâni vin în fața presei, în fața dumneavoastră și reușim să parafăm împreună un parteneriat care, cu siguranță, va duce la confortul cetățenilor din comuna Dragomirești”.

Vlad Ion, primarul comunei Lungulețu: „Mulțumesc mult și eu nu mă supăr, domnule președinte, că ne chemați la ora 9.30, aș veni și la 3 și la 4 dimineața, dacă mai semnăm astfel de contracte.”

Constantin Pătru, primarul comunei Tătărani: Vă mulțumesc și eu, domnule președinte, și vă doresc să aveți liniște și putere de muncă și mergem înainte”.

Constantin Miu, Primarul comunei Valea Mare: „Pot să vă spun că aceste drumuri din Valea Mare sunt vicinale drumurilor județene, se lucrează în momentul acesta pe rețeaua de canalizare și infrastructura era necesară și eu sper ca anul viitor să avem aceste drumuri asfaltate!”

 Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial