19 martie 2024
Chindia, singura formație din Liga 1 care nu a primit gol din fază fixă!

Chindia, singura formație din Liga 1 care nu a primit gol din fază fixă!

Webp.net-resizeimage (1)Viorel Moldovan a reușit un lucru foarte important, să regleze rateurile din apărare, iar echipa care încasa 17 goluri în 8 partide a turnat beton de trei meciuri în fața porții lui Aioani. Chindia este singura formație din Liga 1 care nu a primit gol din fază fixă, încă un plus pentru organizarea defensivă, aici unde „Comisarul” a înțeles că se face diferența la nivel mare. Croită pe un joc ofensiv, vertical și direct pe poartă, Chindia a produs goluri, un fotbal agreabil, însă nu producea și puncte suficiente. Moldovan s-a mai echilibrat la nivelul formulei de start și, iarăși foarte important, nu s-a mai mulțumit cu puțin. Echipa care a călcat în picioare pe Botoșani în Moldova, se poate bate cu oricine, dovadă că a mai făcut o victimă, pe Astra, bifând o victorie super meritată.

Furie ofensivă după pauză

După o primă repriză în care și-a respectat prea mult adversarul, unul cu câteva vedete expirate, Chindia s-a dezlănțuit după pauză, când a aruncat croșee cu nemiluita în direcția giurgiuvenilor. Astra a rezistat pe picioare cât a putut, a fost ținută în viață și de arbitri, așteptând gongul plină de vânătăi. Croșeul decisiv a fost aplicat de moldoveanul Rață (83), care a trimis cu furie către poarta lui Kitanov, un șut deviat de Simion. O deviere ce a făcut dreptate într-o dispută dominată clar de Chindia. Trupa de atac a lui Moldovan a hărțuit fosta campioană a României, lansând dinamită după dinamită spre poarta unui bulgar speriat de asediu. Rață (47), Florea (61), Dumiter (66, 70 – bară) și Neguț (71) au ratat din toate pozițiile, Dumitrașcu a reușit să-i răzbune, însă din ofsaid, după care Chivulete junior a transformat un penalty, în posesie pentru astrali. Remiza era injustă, așa că s-a făcut dreptate la execuția lui Rață, din afara careului. Ce poți să-i mai spui lui Moldovan? Felicitări!

Casetă tehnică

Stadion „Ilie Oană” Ploiești. A marcat: Rață (83). Au arbitrat: Andrei Chivulete – Radu Ghinguleac, Vlad Bârleanu (toți București). Observator FRF: Eduard Dumitrescu (Pitești). Cartonașe galbene: Bic (58), Aioani (90+1), Pițian (90+2) / Ajayi (33), Tamaș (53), Budescu (90).

Chindia: Aioani – Martac, Pițian, Leca, Neciu – Neguț (74 Ivancic), Rață, Bic, Burlacu (60 Dumitrașcu) – Dumiter, Florea (87 Dudea). Antrenor: Viorel Moldovan.

Astra: Kitanov – Radunovic, Tamaș, Dandea, Graur – Răduț (56 Begue), Crepulja, Simion – Budescu, Tounkara (70 Bruno), Stahl (28 Ajayi). Antrenor: Dan Alexa.

sursa – sportimpact.ro

Foto: Digi Sport

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial