Ceaţă şi ploaie. Ce pericole vă pândesc la volan | TargovisteNEWS

Ceaţă şi ploaie. Ce pericole vă pândesc la volan

ploaieConduceţi prudent, în condiții de vreme nefavorabilă

Pentru o călătorie în siguranță și pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere pe fondul fenomenelor meteorologice nefavorabile, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă şi să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie.

Pe timp de ceaţă sau ploaie, poliţiștii de la rutieră îi sfătuiesc pe şoferi să manifeste o atenţie sporită pe toată durata deplasării pe drumurile publice și să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum.

Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, precum şi pe cele de ceaţă.

Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.

Spațiul de frânare crește substanțial pe un carosabil ud! Nu frânaţi brusc și păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă.

Atunci când traficul este intens, precipitaţiile sau ceaţa pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau dacă vă simţiţi obosiţi!

Manifestați atenție la pietoni și la alte categorii de participanți la trafic!

Life-Style

Gest de suflet făcut de voluntari pentru o familie sărmană, din Vulcana Băi

COMUNICAT DE PRESĂ De ziua Voluntariatului, acţiune umanitară a pompierilor târgovişteni la o familie din comuna Vulcana Băi Astăzi, 05 decembrie, în urma inițiativei unui voluntar ISU care activează și ca polițist local la Vulcana Băi, pompierii de pe o tură de serviciu de la Detaşamentul Târgovişte s-au mobilizat pentru a ajuta o familie nevoiaşă [...]