18 aprilie 2024
Ce veste revoltătoare au primit sinistraţii de la Glodeni! “Ne e teamă”

Ce veste revoltătoare au primit sinistraţii de la Glodeni! “Ne e teamă”

aglo7Oamenii afectaţi de alunecările de teren produse în martie la Glodeni, îşi fac griji că nu vor avea un adăpost la toamnă, deşi mulţi dintre ei aveau locuinţele asigurate.

aglo5După ce au depus toate actele pentru întocmirea dosarelor de dăuna, nu au mai primit nicio veste de la compania de asigurări. Guvernul a dat câte un ajutor de 10.000 de lei fiecărei familii, iar Crucea Rosie alţi 5000, însă banii nu ajuns nici pentru cumpărarea unui teren pentru o nouă casă.

aglo4Cristiana Maer nu a plecat din gospodăria grav afectată de alunecările de teren. Are o mamă bolnavă, imobilizată la pat şi un copil mic şi spune că nu are unde să îi ducă. aglo2Femeia a avut însă asigurare pentru cele două case din curte, dar de mai bine de o lună şi jumătate sună neîncetat la societatea de asigurări pentru a fi despăgubită.

aglo1În aceeaşi situaţie sunt şi alţi vecini. Şi ei au avut locuinţele asigurate şi au aceleaşi probleme cu despăgubirile.

aglo3Cristiana Maer, sinistrată: ”Firma de asigurări ne-a dezamăgit foarte tare. Ni s-a spus că în 30 de zile o să avem un răspuns concret. În fiecare zi ni se da legătura la un call center şi se fac notificări, că ne sună dumnealor. Când ne vor suna, nu ştim.”

Unii, exasperaţi de situaţie, şi-au abandonat gospodăriile şi au plecat pe la rude. Alunecările de teren le-au rupt pur şi simplu în două camerele, iar pereţii au găuri mari.

agloAdrian Mădăran, viceprimarul comunei Glodeni: ”Deocamdată lucrurile stagnează. Cei de la asigurări nu dau niciun răspuns, au zis că trebuie să treacă 90 de zile şi lumea este sceptică. Au primit doar 15.000 de lei. Cu 15 mii de lei nu îţi faci niciun acaret, un coteţ, ce să faci cu 15 mii de lei.”

Contactaţi telefonic, reprezentanţii companiei de asigurări susţin că încă fac verificări ale documentelor depuse la dosarele de daună.

Şi oamenii din Glodeni au aflat că nu vor primi despăgubiri decât dacă aveau şi autorizaţii de construcţie pentru casele lor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial