29 martie 2024

Ce trebuie să faci pentru cumpărături în siguranţă!

cumparaturi-online-shopmania_ro_COMUNICAT DE PRESĂ

Recomandări ale poliţiştilor pentru cumpărături în siguranţă

În prag de sărbători şi în alergătura după cumpărături, poliţia română vă recomandă:

Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani în numerar.

Utilizarea cardului pentru plata cumpărăturilor este posibilă în majoritatea magazinelor şi reduce riscul de a rămâne fără bani, în cazul pierderii sau sustragerii portofelului.

Păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, în borsete sau genţi!

Dacă vă aflaţi într-o zonă aglomerată protejaţi-vă geanta! Purtaţi-o lipită de corp în partea din față, cu sistemul de închidere orientat spre dumneavoastră!

Nu ţineţi toţi banii în acelaşi loc, ci compartimentaţi-i, pentru a nu fi obligaţi să scoateţi întreaga sumă de fiecare dată când achiziţionaţi un obiect deoarece,astfel, se atrage atenţia infractorilor.

Nu purtați portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor sau în sacoşe.

Folosirea telefonului/tabletei sau a altor gadgeturi vă pot distrage pe dumneavoastră, dar pot atrage şi atenţia hoţilor.

Nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă, haine) în căruciorul pentru cumpărături!

Când sunteţi însoţiţi de copii, explicaţi-le că, în cazul în care se pierd, trebuie să apeleze la personalul de securitate al magazinului. Dacă observaţi lipsa copilului, anunţaţi de îndată agentul de pază sau personalul magazinului respectiv. De asemenea, anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie ori sunaţi la numărul de urgenţă 112!

Nu vă lăsaţi amăgiţi de chilipiruri. Anumite produse contrafăcute vă pun în pericol sănătatea!

În cazul cumpărăturilor online:

Înainte de a introduce numărul cărţii de credit pe un site de comerţ online, trebuie verificat dacă site-ul solicitat este unul securizat ( de tipul https://).

Nu cumpletaţi formulare online în care se cer datele personale şi nu deschideţi emailuri de tip SPAM!

Verificaţi de fiecare data lista tranzacţiilor efectuate cu cartea de credit, pentru a preîntampina eventualele încasari suplimentare.

Folosiţi un serviciu de curier cu plata la ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire, asigurându-vă astfel ca aţi plătit pentru ce aţi comandat!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial