19 aprilie 2024

Ce se întâmplă, la finele săptămânii, în PSD Dâmboviţa!

www.mariusbuga.ro_images_atutu„Pe 11 octombrie avem un scrutin electoral intern. Este un eveniment extraordinar de important pentru noi, ca partid, şi cred eu pentru întreaga societate românească, pentru că la modalitatea aceasta de alegere vor fi nevoite să se raporteze toate celelalte forţe politice.

Legat de scrutinul de duminică, suntem organizaţia de partid din ţară cu cel mai mare număr de membri de partid, avem 31.235 de membri în cele 89 de organizaţii locale. Vom primi 33.000 de buletine de vot, avem un plus pentru eventuale situaţii în care cineva greşeşte în modalitatea de votare.

Am înfiinţat 97 de secţii de votare, dar e posibil să mai apară secţii noi. În Târgovişte avem 3 secţii, la Moreni avem 2 secţii, în Titu 2, la Aninoasa 3 secţii de votare şi la Nucet avem 3 secţii de votare. Procesul electoral intern este condus de o Comisie Electorală Judeţeană, iar la fiecare secţie de vot vom avea o Comisie Electorală Locală. Scrutinul intern nu este o invenţie o românească şi nu are nicio legătură cu ce au vrut să facă alţii înainte de 1989.

Am considerat cu toţii că nu-i suficient doar să ai calitatea de membru de partid pentru a intra într-o asemenea cursă internă, ci trebuie să ai în primul rând susţinerea manifestată printr-un document adoptat de Comitetul Executiv sau Conferinţa Judeţeană a organizaţiei din care faci parte, am stabilit noi recomandarea şi susţinerea a cel puţin 4 organizaţii pentru funcţia de preşedinte, a 3 organizaţii pentru preşedinte executiv, două organizaţii pentru funcţia de secretar general şi susţinerea a cel puţin uneia dintre organizaţiile judeţene ale partidului pentru cei care candidează la funcţia de vicepreşedinte.

În acest context, vreau să vă informez că am decis, prin consultare cu toţi membrii Comitetului Executiv, să delegăm 110 persoane pentru participarea la Congres şi aceştia să fie membrii Biroului Permanent Judeţean, parlamentarii şi primarii, preşedinţii de organizaţie în ordinea descrescătoare a numărului de voturi obţinute la alegerile prezidenţiale. În al doilea rând, colegii mei au considerat că este util să intru în competiţia pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, urmează să discut în aceste zile cu mai mulţi colegi din ţară şi să obţin recomandarea, susţinerea, sper eu, mai mult decât a unei organizaţii judeţene.

Colegii noştri au considerat că este util să fim reprezentaţi la nivelul de vârf al partidului şi că rezultatele pe care noi le-am obţinut din 2012 până astăzi ne califică drept una dintre organizaţiile puternice ale PSD, care trebuie să aibă şi o reprezentare corespunzătoare în structurile centrale de conducere a partidului”, a declarat preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial