29 martie 2024
Ce şcoli au primit frigidere din partea Arctic Găeşti

Ce şcoli au primit frigidere din partea Arctic Găeşti

primari-isjCOMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 8 octombrie 2019, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița – reprezentată de Alexandru Oprea, președinte, și Alin Manole, vicepreședinte, a participat, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, la o întâlnire în cadrul căreia Compania Arctic a sponsorizat, cu 25 de aparate frigidere, mai multe unități de învățământ dâmbovițene din localitățile: Târgoviște, Bilciurești, Crângurile, Șelaru, Ocnița, Raciu, Petrești, Niculești, Poiana și Crângurile. În cadrul evenimentului, directorii unităților de învățământ au intrat în posesia frigiderelor, care urmează să ajungă chiar astăzi la școlile și grădinițele cărora le-au fost destinate. Aparatele frigorifice vor ajuta la păstrarea în condiții optime a produselor lactate, distribuite prin Programul pentru școli al României în perioada 2017-2023, acest lucru contribuind la sănătatea elevilor cărora le sunt destinate.

În cadrul întâlnirii, Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, și Kemal Ozmen, directorul economic al Companiei Arctic, au dorit să le adreseze câteva cuvinte celor prezenți.

Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița: „Le mulțumesc atât prietenului nostru, domnul Kemal Ozmen, cât și conducerii societății Arctic, pentru că au înțeles că, împreună cu autoritățile publice, cu dumneavoastră, ca formatori, în acest domeniu, atât de sensibil, cum este educația, trebuie să punem umărul și să contribuim la bunul mers al activității în județul Dâmbovița. Sunt mândru că, la Ulmi, se află cea mai modernă bijuterie a tehnicii din România de astăzi; este o fabrică pe care vă invit, în măsura posibilităților, să o vizitați, pentru că este tehnologie nepoluantă, se lucrează în condiții ca de farmacie. Deocamdată, pe platforma de la Ulmi, din câte am înțeles, lucrează 1.400 angajați, și pe tot ce va însemna platforme conexe, vor lucra 3 – 4.000 salariați. De asemenea, le mulțumesc celor care au asigurat managementul companiei – de la Găești, București sau din Turcia, pentru faptul că au vrut să sprijine inițiativele noastre, ca autorități locale, că au fost de acord să intre în parteneriatul privind învățământul profesional și dual. Mâine, vom primi în județ vizita președintelui Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România și a șefului de cabinet și vom avea o discuție referitoare la dezvoltări ulterioare. Nu în ultimul rând, domnule director, vă mulțumesc pentru faptul că ați dorit să sprijiniți această inițiativă, deoarece rezolvăm o trebuință necesară și firească pentru mai multe comunități locale din județul Dâmbovița. Ne-am dori ca acest parteneriat să continue și în anii următori. În acest mod, copiii noștri vor avea garanția că produsele care le sunt oferite în cadrul programului guvernamental sunt păstrate în condiții de siguranță, condiții impuse de direcția de sănătate publică. Sigur că necesități sunt multe altele (…) Le mulțumesc domnilor primari, le mulțumesc doamnelor și domnilor directori pentru faptul că au aderat la această inițiativă. De asemenea, domnule director, vă asigur că, în autoritățile județene și municipale și cred că și în colegii mei, domnii primari, veți avea întotdeauna un sprijin și un partener loial, dispus să ofere tot ceea ce îi stă în putință pentru ca lucrurile să funcționeze. Vă mulțumesc încă o dată și vă rog să îi transmiteți domnului Murat, managerul general, aprecierea și recunoștința noastră, a tuturor, pentru faptul că demonstrăm că putem face un parteneriat între autorități, mediul privat și inspectoratul școlar județean, astfel încât lucrurile să funcționeze.”

Kemal Ozmen, director – Compania Arctic: „Mulțumesc autorităților locale, doamnei inspector școlar general, domnului președinte al consiliului județean, că ne-a dat această oportunitate unică – de a ajuta comunitățile locale din Dâmbovița. Arctic, așa cum bine știți, s-a născut în Dâmbovița. Astăzi, sediul social al companiei noastre este în continuare la Găești, în Dâmbovița. Cele două fabrici ale noastre sunt în Dâmbovița. Salariații noștri, 4.500 la număr, în cea mai mare parte sunt oameni din Dâmbovița. Arctic astăzi este lider nedisputat al pieței aparatelor electrocasnice din România. Avem două fabrici. Fabrica noastră din Găești este cea mai mare fabrică de frigidere din Europa și, după ce completăm faza a doua a investiției de la Ulmi, fabrica de la Ulmi va deveni cea mai mare fabrică de mașini de spălat rufe din Europa. Toate lucrurile acestea s-au realizat în Dâmbovița, cu oamenii din Dâmbovița. Era firesc și normal, atunci când ni s-a solicitat ajutorul, într-o cauză nobilă, ca aceasta, să venim în ajutor. De asemenea, aș vrea să transmit un mesaj din partea directorului nostru general: ori de câte ori suntem chemați, ori de câte ori este nevoie, cu cea mai mare plăcere, suntem disponibili să ajutăm comunitățile locale din Dâmbovița, deoarece Dâmbovița e casa noastră. Mulțumesc!”

La eveniment, au mai participat: alți reprezentanți ai Companiei Arctic, Cristina Stroe, Inspector Școlar General, primarii localităților unde se află școlile care au primit aparatele frigorifice Arctic, directorii acestor unități de învățământ.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial