20 aprilie 2024
Ce probleme a aflat şeful consiliului judeţean, de la primarii din Ulmi, Bucşani, Băleni, Dobra, Bilciureşti şi Cojasca

Ce probleme a aflat şeful consiliului judeţean, de la primarii din Ulmi, Bucşani, Băleni, Dobra, Bilciureşti şi Cojasca

1-052COMUNICAT DE PRESĂ

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a continuat vizitele de lucru în teritoriu

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, a continuat seria întâlnirilor cu primarii dâmboviţeni, pentru a afla cu ce probleme se confruntă aceştia în coordonarea comunităţilor locale. Însoţit de Mihai Puşcaşiu, expert cabinet preşedinte, şi de Vasile Dinu, directorul general al Direcţiei Generale Infrastructură Locală, preşedintele CJD s-a întâlnit cu edilii localităţilor Ulmi, Bucşani, Băleni, Dobra, Bilciureşti şi Cojasca.

Stadiul asocierilor Consiliului Judeţean Dâmboviţa cu UAT-urile s-a aflat din nou pe ordinea de zi a discuţiilor, de multe ori, primarii plângându-se de sincope în procedurile de contractare (cauzate de contestaţii) şi de întârzieri în execuţie, datorate neimplicării antreprenorilor.

O altă problemă ridicată de edili a fost starea drumurilor judeţene, deteriorate după perioada de iarnă, iar preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, i-a asigurat de susţinere, îndată ce vremea va permite astfel de lucrări de intervenţie.

Primarul comunei Bucşani, Constantin Niţă, a solicitat, la rându-i, sprijin pentru resistematizarea circulaţiei din centrul comunei şi pentru asigurarea scurgerii apelor prin şanţuri betonate, în câteva zone unde se înregistrează probleme majore cauzate de precipitaţii abundente.

La Cojasca, s-a analizat problematica găsirii unei soluţii pentru sistemul de canalizare, pe două tronsoane, situat de-a lungul DJ 711, pentru care există o finanţare parţială de la bugetul local şi s-a luat în calcul posibilitatea realizării investiţiei. Obiectivul se află în procedura de iniţiere a achiziţiei publice pentru lucrările de execuţie, acestea urmând a se efectua de o parte şi de alta a drumului judeţean.

Seria vizitelor de lucru va continua, în următoarele săptămâni, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, urmând să se întâlnească şi cu restul primarilor din judeţul Dâmboviţa, dar şi să revină în unele dintre locaţii, pentru a verifica stadiul şi calitatea lucrărilor aflate în curs.

Biroul Comunicare, Relaţii Externe al Consiliului Judeţean Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial