19 aprilie 2024
Ce planuri au jandarmii dâmbovițeni

Ce planuri au jandarmii dâmbovițeni

sef-ijj1. Pregătirea sezonului competiţional 2017 – 2018

Pentru creşterea gradului de siguranţă al participanţilor la jocurile şi competiţiile sportive în sezonul 2017 – 2018 la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, s-au executat o serie de activităţi de analiză, pregătire, cooperare şi stabilire a priorităţilor  de acţiune.

Sezonul competiţional 2017 – 2018 regăseşte aceleaşi echipe din sezonul precedent:

a) în cadrul ligilor de fotbal:

–         liga a II- a A.F.C. Chindia Târgovişte;

–         liga a III – a C.S.M- Flacăra Moreni, A.S.F.C. Aninoasa, A.C.S. Urban Titu;

b) în cadrul Ligii Naţionale de Baschet Feminin – C.S.M. Târgovişte;

c) în cadrul Diviziei A1 Volei  Feminin – C.S.M. Târgovişte

Au fost desfăşurate activităţi comune cu reprezentaţii cluburilor, organizatorii, responsabilii de ordine şi siguranţă publică pentru verificarea condiţiilor de siguranţă şi securitate a arenelor sportive pe care urmează să se desfăşoare jocuri, competiţii cu grad de risc.

Cu prioritate s-a acţionat pentru instruirea personalului implicat în asigurarea măsurilor de ordine publică în zona arenelor sportive atât cu efectivele proprii cât şi cu efectivele din cadrul societăţilor de pază şi protecţie sau poliţie locală.

Sezonul competiţional 2017 – 2018  va debuta  cu o sedinţă de analiză comună la care sunt invitaţi  reprezentanţii cluburilor de fotbal/baschet/volei, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Dâmboviţa, I.P.J.Dâmboviţa, I.S.U. Dâmboviţa, Poliţiei Locale, S.C. Municipal Security Târgovişte  toţi cu atribuţii pe linia asigurării climatului de ordine şi siguranţă pe timpul desfăşurării jocurilor sportive, în scopul stabilirii măsurilor necesare diminuării riscurilor şi vulnerabilităţilor identificate cu ocazia desfăşurării partidelor de fotbal şi nu numai, pe sezonul precedent.

2. Vacanţă în siguranţă

Pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, în perioada vacanţei de vară, jandarmii dâmboviţeni vor avea o prezenţă activă în judeţul Dâmboviţa, fie prin misiunile zilnice, fie prin organizarea unor activităţi preventiv-informative în zonele cele mai frecventate de dâmboviţeni (parcuri, pieţe, zone de agrement, trasee turistice din zona montană). Totodată, se va avea în vedere asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul manifestărilor cultural-artistice, sportive şi religioase ce vor avea loc în perioada următoare.

Acţiunile preventive au debutat în iulie şi se vor desfăşura pe toată durata sezonului estival.

Principalele subiecte ce vor fi aduse în discuţie, vor viza prevenirea furturilor din locuinţe sau autoturisme, din genţi şi buzunare, a altor furturi specifice sezonului estival, precum şi recomandări preventive adresate părinţilor şi bunicilor referitoare la siguranţa copiilor.

Jandarmii vor pune accent pe prevenirea infracţiunilor şi pe supravegherea minorilor în special în zonele aglomerate, tocmai pentru că aceştia sunt în vacanţă şi petrec mai mult timp în aer liber.

Pe timpul activităţilor de prevenire jandarmii vor distribui pliante ce conţin o serie de recomandări, atât pentru părinţi, cât şi pentru copii, precum:

–         supravegheaţi-vă copiii în permanenţă; învăţaţi-i cum trebuie să reacţioneze în cazul în care se rătăcesc; asiguraţi-vă că vă cunosc numărul de telefon şi adresa de domiciliu;

–         nu lăsaţi copiii să se joace nesupravegheaţi în zona piscinelor, râurilor, locurilor aglomerate etc;

–         învăţaţi-i să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă, iar în caz de nevoie să ceară sprijinul unui adult;

–         asiguraţi-vă corespunzător locuinţele;

–         acordaţi o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale;

–         apelaţi, în caz de urgenţă, numărul unic 112 sau sesizaţi cea mai apropiată patrulă de ordine şi siguranţă publică în situaţia producerii unor fapte antisociale.

Deasemenea se vor aborda următoarele teme:

–         Reguli generale de conduită în zona montană cu accent pe respectarea traseelor turistice şi a indicaţiilor primite de la autorităţile cu atribuţii în domeniu;

–         Respectarea prevederilor legale referitoare la campare şi picnic, reguli prevăzute de Legea nr. 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic;

În acest sens, se vor purta discuţii libere cu elevii din taberele şcolare aflate pe raza judeţului.

Coordonatele de contact ale instituţiei

 

Adresa:

b-dul. Regele Carol I, nr. 49, Dâmboviţa

Telefon/ fax:

0245.640 670 /  0245.640 669

E-mail:

contact@jandarmeriadambovita.ro

Pagina web:

www.jandarmeriadambovita.ro

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa

 

Împuternicit Inspector şef – Colonel MATEI Viorel

Împuternicit Prim adjunct al inspectorului şef – Colonel PIŢIGOI Florin

Adjunct al inspectorului şef – Colonel ARNĂUTU Vladimir

 

Program de audienţă

 

Inspector şef – joi 09.00 – 11.00

Prim adjunct al inspectorului şef – luni 14.00 – 16.00

Adjunct al inspectorului şef – marţi 14.00 – 16.00

Responsabil cu difuzarea informaţiilor de interes public

şi purtător de cuvânt

 

Maior VĂTĂŞELU Ciprian

E-mail: contact@jandarmeriadambovita.ro

Telefon: 0245/640.670, interior 24.516

Telefon mobil: 0773.887.836

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial