19 aprilie 2024

Ce plan și-au făcut polițiștii pentru acest weekend

raz8Pentru ca deplasările pe durata weekendului să se realizeze în condiţii de siguranţă, poliţia dâmboviţeană recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie.

În acest weekend, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe principalele sectoare de drumuri naționale și judeţene, pentru asigurarea fluenţei traficului, combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

În cadrul activităţilor vor fi folosite autospecialele dotate cu sisteme de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, poliția dâmbovițeană recomandă conducătorilor auto:

Înainte de a pleca la drum, interesați-vă cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeți.

Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Înainte de efectuarea oricărei manevre în trafic, asigurați-vă corespunzător!

În contextul unor fenomene meteo defavorabile, folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei.

Respectați-vă partenerii de drum! Nu uitați de politețea rutieră și acordați-le prioritate de trecere atunci când au acest drept.

Evitați efectuarea depăşirilor care, în contextul unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase. Păstrați-vă calmul, nu blocați interesecțiile și nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.

Șoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pe autostradă, este interzisă oprirea nejustificată și circulaţia pe banda de urgenţă!

Respectați semnificația indicatoarelor rutiere! Nu opriți în locuri interzise! Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin staționări “pe avarii”.

Purtați centura de siguranță, nu folosiți telefonul mobil în timpul șofatului și concentrați-vă în permanență la trafic.

Conducătorilor auto care optează pentru petrecerea sfârşitului de săptămână la o distanţă mare de casă le recomandăm să-şi fragmenteze deplasările, alternând şofatul cu perioade de repaus, pentru a evita producerea de accidente rutiere pe fondul oboselii.

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice!

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial