28 martie 2024

Ce nereguli au găsit inspectorii ITM Dâmboviţa în mai multe societăţi de confecţii textile

CroitorieCOMUNICAT DE PRESĂ
CAMPANIE CONFECȚII TEXTILE

La inițiativa Inspecției Muncii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița a organizat Campania pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care se respectă dispozițiile legale în domeniul securității și sănătății în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniile fabricarea și comercializarea produselor textile, confecții, pielărie și încălțăminte.
Prin această campanie s-a urmărit modul în care angajatorii respectă prevederile legale cu privire la: angajarea personalului (inclusiv transmiterea contractelor individuale de muncă în Registrul de evidență a salariaților în termenele legale); timpul de muncă și timpul de odihnă; repausuri periodice; garantarea în plată a salariului minim și normele de securitate și sănătate în muncă.
În domeniul relațiilor de muncă au fost verificați 25 de angajatori și s-au dispus 14 măsuri de intrare în legalitate privind respectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) și evidența timpului de muncă.
În domeniul securității și sănătății în muncă au fost verificați 23 de angajatori, s-au dispus 53 de măsuri de intrare în legalitate și s-au aplicat amenzi în valoare de 40000 de lei. Deficiențe frecvent constatate au fost legate de instruirea insuficientă a lucrătorilor și neefectuarea triajului epidemiologic al lucratorilor și vizitatorilor.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial