28 martie 2024

Ce au găsit polițiștii în casa unei femei, de 60 de ani, din Găești!

pistol-cu-gazPoliţiştii din cadrul Serviciului de Arme, Exlozivi şi Substanţe Periculoase continuă acțiunile pentru verificării respectării legisației din domeniul armelor şi muniţiilor

Poliţiştii au descoperit la domiciliul unei femei de 60 de ani, din Găești, o armă neletală supusă autorizării.

În urma verificărilor efectuate a reieşit că, deşi valabilitatea permisului de port armă era expirată, aceasta nu a predat pistolul la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

Pe numele femeii, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar arma descoperită și cartușele aferente au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, față de aceasta s-a dispus măsura anulării dreptului de port și folosire a armelor neletale supuse autorizării

Stimaţi cetăţeni,

În conformitate cu prevederile Legii 295/2004, persoanele deţinătoare legale de arme letale şi neletale supuse autorizării au obligaţia de a se prezenta la sediul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa,  în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acestuia.

Potrivit normelor legale, permisul de armã are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculeazã de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri.

Pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă,titularul acestuia este obligat sã se prezinte înainte de împlinirea termenului la structura de poliţie competentă în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa cu armele înscrise în permis, precum şi cu următoarele documente:

 

–         Fişă medicală;

–         Cazier judiciar;

–         Avizul psihologic;

–         O fotografie color 3×4 cm;

–         Copie xerox C.I.;

–         Copie xerox permis de arma;

–         Copie xerox permis de vânătoare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial