18 aprilie 2024
Ce ascundea în casă un bărbat din Pietroșița!

Ce ascundea în casă un bărbat din Pietroșița!

pistCercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni au efectuat o percheziție la domiciliului unui bărbat din Pietroșița.

În urma descinderii, polițiștii au descoperit o armă letală pe care acesta o deținea ilegal.

Pistolul a fost indisponibilizat, iar față de cel în cauză se continuă cercetările pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

pol-iarnaPentru deplasări în siguranță, polițiștii de la rutieră atrag atenția cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație și adoptării unei conduite preventive în trafic.

Înainte de a pleca la drum, le recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

La pornire, pentru a evita patinarea roţilor şi derapajul, demaraţi uşor şi acceleraţi progresiv.

Adaptați în permanență viteza la condițiile meteo și de drum!

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, toți conducătorii de autovehicule trebuie să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții meteo este mult mai mare.

De asemenea, conducătorii auto trebuie să-şi sporească atenția pe toată durata deplasării, în special la intrările și ieșirile de pe poduri și la ieșirile din tronsoanele împădurite și sate.

În timpul călătoriei, nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Se recomandă evitarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat sau a unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, se dovedesc extrem de periculoase.

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului.

Asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, bicicliştilor le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.

Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Asiguraţi-vă temeinic şi traversaţi strada numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă!

razv1Bănuită de înșelăciune, identificată de polițiștii din Răzvad

La data de 12 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Răzvad au probat activitatea infracțională a unei femei din Răcari, bănuită de comiterea infracțiunii de „înșelăciune”.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în dimineaţa zilei de 9 ianuarie a.c., bănuita ar fi înșelat cu mai multe bijuterii o femeie pe care ar fi abordat-o pe o stradă din localitatea Răzvad.

În cauză, se continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

Pentru a reduce gradul de victimizare prin înșelăciuni, polițiștii le recomandă cetățenilor:

Nu acordaţi încredere persoanelor care vă abordează pe stradă cu diverse probleme sau pentru a vă oferi chilipiruri.

Nu intraţi în discuţii cu persoane necunoscute, indiferent de pretextul pentru care vă abordează şi nu vă lăsaţi încântaţi de ideea primirii unor bunuri de valoare, în mod gratuit.

De asemenea, nu încredinţaţi sume de bani sau bijuterii străinilor.

În cazul în care vă confruntaţi cu astfel de situaţii, poliţiştii vă sfătuiesc să reţineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (numărul lor, vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentaţie, etc.), tipul, marca şi numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă şi direcţiile de deplasare.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial