19 aprilie 2024

Ce anunţă Ţuţuianu! Ultimele veşti despre noul stadion de la Târgovişte!

stad„Am avut la Compania Naţională de Investiţii o întâlnire, pe care am organizat-o eu, cu doamna director a acestei Companii şi câţiva din aparatul tehnic. Au participat 30 de primari sau reprezentanţi ai primarilor. Unii au lipsit, poate motivat, nu judec eu pe fiecare în parte, dar am fost bucuros că au fost primari, am discutat despre investiţiile prioritare pentru judeţul Dâmboviţa.

A participat la întâlnire şi Alexandru Oprea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean. Investiţia cea mai importantă prin CNI este stadionul din municipiul Târgovişte, investiţie care a fost aprobată în CTE-ul Companiei Naţionale de Investiţii, documentaţia a fost transmisă pentru aprobare Ministerului Dezvoltării Regionale şi va intra în prima şedinţă a CTE-ului din acest minister.

A doua investiţie importantă este cea legată de Cinematograful «Independenţa», care a primit avizul CTE-ului din Compania Naţională de Investiţii. Am discutat suplimentar despre posibilitatea realizării unei săli de sport şi a unui complex sportiv, cu terenuri de sport, în locaţia Bazei de agrement, la Complexul Turistic de Nataţie, care să vină să completeze dotarea necesară desfăşurării de activităţi sportive complexe.

Am discutat despre căminele culturale, unele sunt în curs, spre exemplu primăriţa de la Bezdead sau primarul de la Comişani au venit şi au reclamat slaba prestaţie a constructorilor care au adjudecat lucrările de modernizare a căminelor culturale din cele două localităţi, dar avem şi localităţi în care lucrurile merg bine, de exemplu la Valea Mare şi Braniştea, unde sunt în lucru cămine culturale. A fost încheiat contractul de execuţie de lucrări pentru Căminul Cultural de la Nucet şi este în licitaţie acum şi urmează să fie adjudecată lucrarea de la Căminul Cultural de la Gura Şuţii. Sunt încă 40 de cămine culturale care vor fi în analiză în acest an şi vor primi finanţare.

Bazine de înot, avem trei solicitări în Dâmboviţa, prima solicitare care va fi adjudecată va fi bazinul de înot de la Găeşti, şi avem încă o dovadă foarte concretă că noi nu împărţim localităţile după culorile politice ale primarilor. Cel deal doilea proiect priveşte municipiul Moreni, este aproape finalizată documentaţia necesară aprobării investiţiei şi a venit cu o solicitare de ultim moment primarul comunei Şotânga vrea un bazin de înot didactic în centrul localităţii. Am discutat la CNI despre posibilitatea construirii de cămine studenţeşti şi a fost prezent un prorector al Universităţii «Valahia» şi cu persoane care fac parte din Compartimentul Tehnic Administrativ al Universităţii.

De asemenea, a fost prezent Ionuţ Ghibanu, Arhiepiscopia fiind interesată de realizarea unor lucrări la Mănăstirea Dealu, undeva în dreapta este o clădire veche care a fost dată Arhiepiscopiei de Primăria Târgovişte în urmă cu câţiva ani şi acolo se intenţionează realizarea unui centru social de către Arhiepiscopie. Discuţiile au fost extrem de utile, suntem primul judeţ care ne-am deplasat acolo cu o delegaţie consistentă. Voi mai organiza asemenea activităţi şi în perioada următoare”, a declarat senatorul PSD de Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial