Ce ajutoare promite Guvernul pentru familiile afectate de alunecările de teren | TargovisteNEWS

Ce ajutoare promite Guvernul pentru familiile afectate de alunecările de teren

glodeni4„Săptămâna trecută, pe 4 aprilie, prin HG nr. 175/04.04.2018, 24 de familii şi persoane singure din judeţul Dâmboviţa (16 din Văleni-Dâmboviţa şi 8 din Glodeni), aflate în situaţii de necesitate, au primit suma 215.500 lei. Suma necesară pentru plata ajutoarelor de urgenţă este suportată din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Tot în şedinţa de guvern din 4 aprilie a fost aprobată, prin HG nr. 177 / 04.04.2018, acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 57,77 milioane de lei pentru 45 de unităţi administrativ-teritoriale care au fost afectate de calamităţile naturale produse în luna martie 2018.

Judeţul Dâmboviţa a primit suma de 2.150.000 lei, din care 1.300.000 lei pentru obiectivul ”refacere drumul judeţean pe o lungime de cca 10 m, pe sensul de mers către DN 71, în punctul «Saramură», refacere zid de sprijin fundat pe piloţi foraţi, lucrări de terasamente şi refacere parte carosabilă (beneficiar Consiliul Judeţean Dâmboviţa), 570.000 lei pentru 3 obiective de infrastructură rutieră din comuna Glodeni şi anume: refacere drum agricol şi drumuri comunale de acces către gospodării şi terenuri agricole în punctul Scăunel, satul Malu Mierii, refacere sectoare pietruite afectate şi ziduri de protecţie de cca.1,2 km”, ”refacere drum comunal DC 11, în punctul Băjan, satul Scheia, pe cca. 40 ml şi zid de sprijin pe aceeaşi lungime”, ”refacere drum pietruit pe cca. 500 ml şi zid de sprijin în satul Guşoiu Secundar, str. Sârbi” şi 280.000 lei pentru 2 obiective de infrastructură rutieră din comuna Văleni-Dâmboviţa şi anume: ”refacere D.S. 1027 (DC 30 A) pe o lungime de 300 m, refacere sector drum, consolidare şi asigurarea scurgerii apelor”, ”refacere D.S. 2920 pe o lungime de 150 m, refacere sector drum, consolidare şi asigurarea scurgerii apelor”. Nu în ultimul rând, judeţul Dâmboviţa va primi, sub formă de ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, materiale de construcţii ce vor fi scoase din rezervele statului. Concret, este vorba despre materiale în valoare de 644.377 lei”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu.

Life-Style

La mulţi ani cu sănătate şi bucurii, de Florii! Creștinii ortodocşi celebrează, duminică, Floriile sau Duminica Stâlpărilor

Creștinii ortodocşi celebrează, duminică, Floriile sau Duminica Stâlpărilor, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele – evocând intrarea lui Iisus în Ierusalim -, dar și una a celor cu nume de floare. Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor (după denumirea ramurilor de palmier sau finic cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim, n.r.) [...]